Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
YIT perustaa kolmannen tytäryhtiön Venäjälle

(Compiler News - 27.4.2005) YIT Rakennus perusti suomalais-venäläisen yhteisyrityksen Moskovaan. ZAO YIT Citystroin toimialana on asuntojen perustajaurakointi Moskovan kaupungissa.

YIT:n omistusosuus YIT Citystroissa on 65 prosenttia ja venäläisten henkilöosakkaiden 35 prosenttia. Venäläiset osakkaat ovat johtaneet omistamaansa paikallista rakennusliikettä ja heillä on pitkä kokemus yhteistyöstä asuntorakentamisen projekteista Moskovan kaupungin kanssa. He siirtyvätkin yhteisyrityksen johtoon.

Noin 11 miljoonan asukkaan Moskovaan rakennetaan vuosittain noin 75 000 asuntoa ja tuotantomäärän vuotuiseksi kasvuksi arvioidaan yli kaksi prosenttia. YIT Citystroi aikoo hyödyntää YIT:n Venäjää varten kehittämää YIT Dom -asuntobrändiä, joka käsittää asuntorakentamisen koko palveluketjun.

YIT:n pietarilainen tytäryritys ZAO YIT Lentek on rakentanut perustajaurakointina Pietariin asuntoja neljän vuoden ajan. ZAO YIT Ramenje aloitti puolestaan asuntotuotannon Moskovan alueen kaupungeissa vuoden 2004 alussa.

YIT:llä on asuntotuotantoa myös Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Viime vuoden lopulla YIT:llä oli Pietarissa, Moskovan alueella ja Baltin maissa rakenteilla yhteensä 4 154 asuntoa.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.