Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Tallink tilasi toisen risteilyaluksen Aker Finnyardsilta

(Compiler News - 22.4.2005) Tallinkin uuden sukupolven risteilylautan köli laskettiin torstaina Aker Finnyardsin Rauman telakalla. Viime vuoden lokakuussa tilattu alus aloittaa säännöllisen liikenteen Helsingin ja Tallinnan välillä heti valmistuttuaan keväällä 2006.

Risteilylautan valmistuttua M/S Romantika siirtyy liikennöimään Tukholma-Tallinna reitille vuonna 2004 valmistuneen sisaraluksensa Victorian rinnalle.

Kölinkaskutapahtuman yhteydessä Tallink Group ja Aker Finnyards allekirjoittivat tilausoption toisen vastaavanlaisen aluksen tilaamisesta. Aluksen suunniteltu toimitusaika on toukokuussa 2007. Se tulee olemaan yksi suurimmista Itämerellä liikennöivistä risteilyaluksista. Matkustajakapasiteetti nousee 2 800 matkustajaan ja hyttejä siihen tulee 927. Aluksen hintaan ei ole vielä ilmoitettu, mutta nyt rakenteilla olevan risteilijän hinta on 165 miljoonaa euroa.

Tallink lisää kapasiteettiaan jo tänä kesänä asettamalla 27.6-21.8 väliselle ajalle neljännen AutoExpressin Helsinki-Tallinna -reitille. Tallinkin mukaan nopeiden alusten osuus kokonaisliikenteestä on on kasvanut lähes 40 prosenttiin ja se painottuu touko-elokuulle.

Helsingin ja Tallinnan välinen matkustajalaivaliikenne kasvoi ensimmäisellä vuosineljänneksellä 18 prosenttia. Tallinkin kohdalla kasvu oli 35 prosenttia, mikä nosti varustamon markkinaosuuden 47 prosenttiin.

Tallink odottaa myös hyvää kasvua Ruotsin ja Baltian välisessä liikenteessä, sillä ruotsalaiset ovat vasta löytämässä Baltian matkakohteena. Tallink liikennöi Ruotsista Viroon neljällä aluksella ja on selkeä markkinajohtaja myös tällä reitillä.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.