Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Kone perustaa yhteisyrityksen Venäjän suurimman hissiyhtiön kanssa

(Compiler News - 20.4.2005) Kone perustaa yhteisyrityksen Venäjälle maan johtavan hissiyhtiön Karacharovo Mechanical Factoryn kanssa. Koneen omistusosuus perustettavasta KMZ-Koneesta on 40 prosenttia ja KMZ:n nykyisen omistajan Promsvyaz Capitalin osuus on 60 prosenttia. Sopimukseen sisältyy optio nostaa Koneen omistus myöhemmin yli enemmistörajan. Yhteisyrityksen perustaminen edellyttää vielä tarvittavat viranomaishyväksynnät.

Koneen ja KMZ:n yhteenlaskettu markkinaosuus Venäjällä on yli 35 prosenttia. Maassa myydään noin 15 000 uutta hissiä vuosittain ja markkinat ovat segmentoituneet voimakkaasti. Koneella on vahva asema tuontihissien markkinoilla ja se toimittaa venäläisille asiakkailleen yli 500 hissiä vuodessa. KMZ on puolestaan yli 5 000 hissin vuosituotannollaan Venäjän suurin hissiyhtiö ja markkinajohtaja kotimaassa valmistetuissa laitteissa.

”Tämä yritysosto on meille erityisen tärkeä”, toteaa Koneen yrityskaupoista ja strategisista alliansseista vastaava johtaja Klaus Cawén.

Venäjän hissimarkkinoiden odotetaan kasvavan voimakkaasti tulevina vuosina. Yhteisyrityksessä yhdistyy Koneen teknologiajohtajuus ja liiketoimintaosaaminen sekä KMZ:n vahva markkina-asema.

KMZ:n hissiliiketoiminnasta suurin osa siirtyy uuteen yhteisyritykseen, jonka toiminta laajennetaan kattamaan myös huolto-, asennus- ja modernisointipalvelut. Yhteisyrityksen liikevaihdon arvioidaan ylittävän 70 miljoonaa euroa. KMZ-Koneen toimitusjohtajaksi tulee KMZ:n nykyinen toimitusjohtaja Pavel Petrov.

Yhteisyritys toimii hallinnollisesti erillään Koneen Venäjän toiminnoista, jotka koostuvat tällä hetkellä Koneen sataprosenttisesti omistamista Moskovassa ja Pietarissa toimivista tytäryhtiöistä. Henkilöstöä Koneella on Venäjällä noin 240.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.