Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
Siemens modernisoi Klaipedaan johtavan rataosuuden Liettuassa

(Compiler News - 4.4.2005) Siemen on tehnyt sopimuksen Liettuan valtion rautatieyhtiö Lietuvos Gelezinkeliain kanssa turvalaitteiden, teleyhteyksien ja sähkönjakelun järjestelmien modernisoimisesta Siauliain ja Klaipedan välisellä rataosuudella. Kaupan arvo on 26,8 miljoonaa euroa.

Kyseessä on täysin Euroopan unionin rahoittama hanke. Turvalaitteet, teleyhteydet ja sähkönjakelun järjestelmät uusitaan 165 kilometrin pituisella rataosuudella, joka kulkee Siauliain ja rannikkokaupunki Klaipedan välillä. EU pitää tämän rataosuuden ajanmukaistamista erityisen tärkeänä Liettuan rautatieliikenteen kannalta.

Toimituksessa voi yhdistää Siemensin monialaista osaamista, jota hankkeessa hyödynnetään liikennetekniikan, televiestinnän ja energian alueilla. Hankkeen valmistuminen kestää kaksi vuotta. Itse rakentamistyön lisäksi toimitukseen kuuluu myös perussuunnittelu.

Siemens toimittaa rataosuudelle muun muassa 15 tietokonepohjaista turvalaitetta eli niin sanottua asetinlaitetta. Asetinlaitteella voidaan keskitetysti hoitaa ja valvoa ratapihan tai ratalinjan liikennettä. Lisäksi toimitukseen kuuluu junaliikenteen kauko-ohjausjärjestelmä ja kymmeniä tasoristeyksiin asennettavia varoituslaitoksia. Siemen Osakeyhtiö ja sen liettualainen tytäryhtiö UAB Siemens ovat hankkeessa vahvasti mukana Saksan Siemens AG:n rinnalla.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.