Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Kansainvälinen patenttitoimistovertailu:
Suomalainen Papula-Nevinpat alansa kärkeä Baltiassa ja Venäjällä

(Compiler News - 11.3.2005) Suomalainen patentti- ja tavaramerkkitoimisto Papula-Nevinpat on arvostettu korkealle Managing Intellectual Property -lehden tekemässä maailmanlaajuisessa tutkimuksessa. Papula-Nevinpat arvioitiin Venäjällä viidenneksi ja Baltian maissa kuudenneksi parhaaksi patenttiasioihin erikoistuneeksi yritykseksi.

Papula-Nevinpat oli listan ainoa suomalaisyritys, joka on maailmalla tunnettu ja arvostettu Baltian ja Venäjän patenttiasioissa. Venäjällä alan yritysten kärkijoukkoon ylsi vain yksi muu länsimainen toimisto.

”Tulevaisuudessa Itä-Euroopan alueella kilpailu kovenee ja patenttihakemukset lisääntyvät. Baltian maissa EU-jäsenyys vähentää paikallisten hakemusten määriä, mutta lisää toisaalta kiinnostusta eurooppapatentteja kohtaan”, Papula-Nevinpatin toimitusjohtaja Markku Simmelvuo kertoo.

Simmelvuo uskoo patentointipalveluiden tarpeen lisääntyvän itäisessä Euroopassa myös sen takia, että paikallinen innovointitoiminta on selvästi aktivoitumassa.

Managing Intellectual Property on asiantuntijalehti juridisia palveluja tarjoaville yrityksille. Se on osa maailmanlaajuista Legal Media Groupia. Lehti lähetti patenttitutkimusta varten 4 000 kyselylomaketta alan yrityksiin ympäri maailman. Esiselvityksen jälkeen haastateltiin vielä 700 henkilöä.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.