Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
SOK:lle uusi hotelli Virun viereen Tallinnassa

(Compiler News - 11.3.2005) SOK:n tytäryhtiö AS Sokotel on tehnyt SRV:n sisarkonsernin, Pontos-yhtiöiden kanssa esisopimuksen uuden hotellin rakentamisesta Tallinnan ydinkeskustaan. Uusi hotelli tulee nykyisen Sokos Hotel Virun viereen ja se avaa ovensa keväällä 2007.

Sokos Hotel Viru on markkinajohtaja Tallinnassa reilun 20 prosentin markkinaosuudellaan. Tallinnassa parhaalle paikalle sijoittuva uusi, noin 180 huoneen Sokos Hotelli vahvistaa ketjun asemaa Viron pääkaupungissa.

”Valmistuva hotelli asemoidaan tasokkaaksi liikemies- ja vapaa-ajan hotelliksi”, SOK:n hotelli- ja ravintolaryhmän johtaja Matti Pulkki määrittelee.

Pulkki kertoo myös, että kahden Sokos-hotellin yhteyteen on tarkoitus kehittää vanhan kaupungin välittömässä läheisyydessä sijaitseva viihdekeskus ravintoloineen, minikylpylöineen, kauneushoitoloineen ja myymälöineen. Samaa kokonaisuuteen tulee myös tasokkaita kokoustiloja.

Hotellirakennus on Pontos-yhtiöiden merkittävin lähiajan investointi Virossa. Hankkeen rakennuttamisesta vastaa Pontos-yhtiöihin kuuluva AS Uus Viru, joka on solminut esisopimuksen hotellin vuokraamisesta AS Sokotelin kanssa.

”Investoinnin kokonaisarvo kohoaa yli 15 miljoonan euron. Se on kustannuksiltaan ja puitteiltaan viimeinen osa Viru-aukiolla tehdyistä mittavista investoinneista”, Pontos Oy:n toimitusjohtaja Yrjö Vanhanen kertoo.

SOK:lla on Baltiassa hotellibisneksen ohella myös ravintolatoimintaa. S-ryhmän ketjuravintoloita Tallinnassa ovat Rosso, Rosso Express, Coffee House ja Amarillo. Lisäksi ryhmä harjoittaa Baltiassa market-kauppaa ja autokauppaa.

SOK:n Baltian yhtiöiden myynnin arvo nousi viime vuonna noin 200 miljoonaan euroon. Kaikkien paikallisten yhtiöiden tulos oli viime tilikaudella positiivinen. Baltian liiketoiminnat työllistivät noin tuhat henkilöä.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.