Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Venäjän-kuljetukset vauhdittivat John Nurmisen kasvua

(Compiler News - 11.3.2005) Viime vuosi oli John Nurminen Oy:lle tuloksellinen. Yhtiön liikevaihto kasvoi selvästi alan yleistä kehitystä nopeammin ja sen kaikkien liiketoiminta-alueiden tulos oli positiivinen.

John Nurmisen liiketoiminnan hyvään kehitykseen vaikutti eniten Suomen ja Venäjän välisen kaupan sekä transitokuljetusten kasvu. Vientikuljetukset sekä puutavaran tuonti tuntuivat erityisesti yhtiön Rautatielogistiikka-yksikössä. Transitokuljetukset kasvattivat puolestaan Ajoneuvologistiikka-yksikön toimintaa.

John Nurminen on viime vuosina keskittänyt toimintaansa ja luopunut ydinliiketoimintaansa liittymättömistä alueista. Viimeksi yhtiö myi maaliskuun alussa Muotilogistiikka-toimintansa Posti Logistiikalle.

”John Nurmisen liikevaihto on kasvanut kolmen viime vuoden aikana 60 miljoonasta 97 miljoonaan euroon. Tuloksen perusteella kasvulle ja kannattavuudelle asettamamme tavoitteet ovat saavutettavissa ja odotamme pääsevämme noin 130 miljoonan euron liikevaihtoon vuoteen 2007 mennessä”, toimitusjohtaja Jan Lönnblad kuvaa yhtiön tavoitteita.

Nurminen on nykyisen 15 miljoonan euron investointisuunnitelmansa mukaisesti kehittänyt Suomen ja Venäjän väliseen rautatieliikenteeseen liittyviä toimintojaan vahvistaakseen puulogistiikan ja rautatielogistiikan yksiköidensä kilpailukykyä. Tässä on tärkeänä osana terminaalitoimintojen uudistaminen. Jo toteutuneista hankkeista suurin oli kemikaalilogistiikan uuden varaston rakentaminen Kotkan Mussaloon.

John Nurmisen ulkomaille tekemistä investoinneista tärkein oli autonkuljetusterminaalin rakentaminen Paldiskin satamaan Virossa. Vuoden 2005 alussa toimintansa aloittanut terminaali palvelee autojen jakelua Viroon ja sieltä edelleen Latviaan ja Liettuaan.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.