Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Hansa Capital ostaa EBRD:n osuuden Hansa Leasing Russiasta

(Compiler News - 9.3.2005) Hansapankin tytäryhtiö AS Hansa Capital ostaa Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankilta EBRD:ltä sen 25 prosentin osuuden Hansapank-yhtymän leasingrahoitusyhtiöstä AS Hansa Leasing Russiasta. Kaupan tuloksena Hansa Capitalista tulee leasingyhtiön yksinomistaja. Osapuolet eivät julkistaneet kaupan arvoa.

Hansapank ja EBRD perustivat HLR:n vuonna 2002 tarjotakseen venäläisille yrityksille leasingrahoitusta rautatievaunujen hankintaan. Yrityksen osakepääoma on 24 miljoonaa euroa, josta Hansapank sijoitti 18 miljoonaa ja EBRD kuusi miljoonaa euroa.

Kahden vuoden aikana HLR on kasvanut johtavaksi rautatievaunujen leasingrahoituksen tarjoajaksi Venäjällä. Vuoden 2004 lopussa yhtiön leasingsalkku oli 136 miljoonan euron suuruinen.

EBRD:n osuuden hankkiminen on osa Hansapankin kasvavaa liiketoimintaa Venäjän markkinoilla. Viime vuonna vahvistetun strategian mukaisesti Hansapank-yhtymä keskittyy Venäjällä liiketoimintaan Moskovassa, Pietarissa ja Kaliningradissa. Kohderyhmänä ovat Hansapankin nykyiset baltialaiset, pohjoismaiset ja venäläiset yritysasiakkaat.

Osa tätä strategiaa on myös Hansapankin viime vuonna solmima Kvest-pankin ostosopimus. Viime keväänä perustettiin myös paikallinen leasingrahoitusyhtiö OOO Hansa Leasing, joka tarjoaa rautatievaunujen rahoituksen lisäksi myös kiinteistöjen, laitteiden ja ajoneuvojen rahoitusta.

Hansapank ja EBRD aikovat jatkaa yhteistyötä molempia osapuolia kiinnostavien rahoitusprojektien parissa myös tulevaisuudessa.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.