Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
OMX Technology toimittaa puolalaiselle sähköpörssille kaupankäyntijärjestelmän

(Compiler News - 30.3.2005) OMX Techology toimittaa puolalaiselle sähköpörssille Tawarowa Gielda Energiille kaupankäynti- ja selvitysjärjestelmä Condicon. Sopimus kattaa järjestelmän lisenssin, projektin ja viiden vuoden ylläpidon.

Järjestelmää käytetään energia- ja johdannaiskaupankäynnissä. OMX toimittaa lisäksi niin sanottujen vihreiden sertifikaattien rekisterin, joka mahdollistaa kaupankäynnin kyseisillä sertifikaateilla.

Tawarowa Gielda Energii SA perustettiin Puolan energiasektorin yksityistämisen yhteydessä. Yhtiö aloitti toimintansa joulukuussa 1999 ja energiapörssin ensimmäinen varsinainen kaupankäyntipäivä oli 30.6.2000. Tällä hetkellä Tawarowa Gielda Energii toimii futuurimarkkinoilla.

”Puolan energiamarkkinoita ollaan kuitenkin vasta nyt vapauttamassa kilpailulle. Tässä vaiheessa tarvitsemme kehittynyttä teknologiaa, joka rohkaisee toimijoita hyödyntämään sähkön ja luonnonkaasun käteis- ja johdannaiskaupankäynnin kaikkia mahdollisuuksia. Viimeaikaiset muutokset Puolan energiamarkkinalaissa ovat mahdollistaneet rekisterin ja kaupankäynnin vihreillä sertifikaateilla”, kertoo Towarowan toimitusjohtaja Grzegorz Ornichimowski.

OMX:n Exchanges-liiketoiminta-alue omistaa ja ylläpitää Tukholman, Helsingin ja Baltian pörssejä. Technology-divisioona on puolestaan maailman johtava transaktioteknologia-, käsittely- ja ulkoistamisratkaisujen tarjoaja. Se on ennen Puolan kauppaa toimittanut Condico-järjestelmänsä Romanian energiamarkkinaoperaattori OPCOM:lle ja pan-iberialaiselle sähkömarkkinapaikalle MIB EL:lle.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.