Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Cloetta Fazer lopettaa tappiollisen tytäryhtiönsä Puolassa

(Compiler News - 22.3. 2005) Cloetta Fazer on päättänyt lopettaa puolalaisen tytäryhtiönsä toiminnan tämän vuoden aikana. Yhtiön Puolan liiketoiminta on ollut tappiollista jo usean vuoden ajan. Syynä on pääasiassa ollut heikko markkina-asema ja kova hintakilpailu. Markkina-alueella ei siten ole mahdollisuuksia kannattavan liiketoiminnan harjoittamiseen oman tuotanto- ja myyntiyhtiön kautta.

Cloetta Fazer on toiminut Puolassa useita vuosia. Puolassa myytävät tuotteet on tähän asti valmistettu konsernin omassa paikallisessa tuotantolaitoksessa. Tuotannon kokonaismäärä oli viime vuonna 5 500 tonnia, mikä oli 20 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna.

”Puolan tytäryhtiön johto ja henkilöstö ovat työskennelleet ahkerasti ja määrätietoisesti, jotta negatiivinen suuntaus olisi saatu käännettyä. Siksi onkin valitettavaa, että meidän on nyt pakko tehdä tällainen päätös, valittelee konsernijohtaja Karsten Slotte.

Cloetta Fazer panostaa konsernin vahvoihin tavaramerkkeihin ja aikoo jatkossakin myydä näitä tuotteitaan Puolassa yhteistyössä paikallisen jakelijan kanssa. Puolassa myytävät Cloetta Fazerin tuotteet valmistetaan jatkossa konsernin tuotantoyksiköissä Suomessa ja Ruotsissa.

Puolan tytäryhtiön liikevaihto oli viime vuonna 169 miljoonaa Ruotsin kruunua ja tulos rahoituserien jälkeen 10 miljoonaa kruunua tappiollinen.

Liiketoiminnan tuloksen odotetaan jatkuvan negatiivisena loppuvuonna 2005. Lisäksi toiminnan lopettamisesta aiheutuu kustannuksia. Näiden tekijöiden tappiovaikutus konsernin tulokseen on tänä vuonna arviolta noin 50 miljoonaa kruunua. Tästä noin 20 miljoonaa ei vaikuta konsernin rahavirtaan.

Puolalaisen tytäryhtiön Cloetta Fazer Polska Sp.zo.o:n palveluksessa on 320 henkilöä. Neuvottelut ammattijärjestöjen kanssa aloitetaan pääsiäisen jälkeen ja ne saataneen päätökseen huhtikuun aikana.

Cloetta Fazer -konserni on Pohjoismaiden johtava makeisyhtiö 22 prosentin markkinaosuudellaan. Konsernin palveluksessa on keskimäärin 2 000 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2004 oli noin kolme miljardia kruunua.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.