Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Enston tehdaslaajennus valmistui Keilassa Virossa

(Compiler News - 3.3.2005) Ensto avasi keskiviikkona uuden tehtaansa Keilan teollisuusalueella Tallinnan lähistöllä. Samassa paikassa jo aiemminkin toimineen tehtaan tuotantopinta-alaa on lisätty 4 500 neliömetristä 14 500 neliöön. Laajennetut toimistotilat käsittävät puolestaan 2 000 neliötä. Työntekijöitä Keilan tehtaalla on kaikkiaan 250.

Tehtaan vihki käyttöön Viron valtiovarainministeri Taavi Veskimägi. Tilaisuuteen osallistui myös Suomen Viron suurlähettiläs Jaakko Blomberg.

Ensto valmistaa Keilassa pääasiassa sähkötarvikkeita, kuten valaisimia, liittimiä, kytkimiä ja muita komponentteja kotelointiratkaisuihin ja sähkönsiirron järjestelmäkokonaisuuksiin. Yhtiön tuotannosta 90 prosenttia viedään muualle Eurooppaan.

Keväällä 2004 aloitetun tehdaslaajennuksen taustalla oli Enston konsernijohdon päätös siirtää osa Porvoon tehtaan tuotantolinjasta Viroon. Enston toimitusjohtaja Seppo Martikaisen mukaan Viron yksikköjen toimintaan on toistaiseksi oltu hyvin tyytyväisiä. Ammattitaitoinen virolaistyövoima pystyy tuottamaan laadukkaita tuotteita kohtuukustannuksin. Virossa on myös tarjolla kehittynyttä logistiikkaa ja infrastruktuuria.

Enstolla on Suomen ja Viron lisäksi paikalliset yhtiöt Ruotsissa, Norjassa, Britanniassa, Puolassa, Unkarissa, Latviassa, Liettuassa, Venäjällä, Italiassa, Ukrainassa, Tshekissä ja Kiinassa. Teollisuuskonsernin palveluksessa on yhteensä noin 1 200 työntekijää


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.