Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Rautakesko ostaa pietarilaisen rautakauppaketjun

(Compiler News - 17.3.2005) Keskon hallitus on hyväksynyt sopimuksen pietarilaisen Stroymaster-rautakauppaketjun ostamisesta. Ostajana on Keskon tytäryhtiö Rautakesko Oy ja myyjänä Stroymasterin omistava pietarilainen Teks-ryhmä.

Yrityskaupan hinta on enintään 19,6 miljoonaa euroa, josta ensimmäisten kahdentoista kuukauden tulokseen sidotun kauppahinnan osuus on enintään 6,9 miljoonaa euroa.

Stroymaster on yksi Pietarin alueen johtavista rautakaupan tee-se-itse -ketjuista. Sen markkinaosuus on noin 20 prosenttia rautakauppa-alan ketjujen kautta tapahtuvasta kokonaismyynnistä. Stroymasterin liikevaihto oli viime vuonna 49 miljoonaa euroa ja se kasvoi 27 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Stroymaster-ketjuun kuuluu tällä hetkellä neljä rautakauppaa Pietarin kaupungin alueella ja viides on rakenteilla. Ketju suunnittelee myös nykyistä suurempien, K-rauta -konseptin mukaisten liikkeiden perustamista Pietariin ja mahdollisesti muuallekin Venäjälle.

Kauppa vaatii vielä voimaan tullakseen Venäjän kilpailuviranomaisten hyväksynnän ja kaupan muiden ehtojen täyttymistä.

Rautakeskon liikevaihto oli viime vuonna 1,15 miljardia euroa, josta 36,4 prosenttia tuli Suomen ulkopuolelta. Virossa ja Liettuassa Rautakesko on rautakaupan markkinajohtaja. Latviassa yhtiöllä on yksi K-rauta Riiassa sekä koko maan kattava tukkumyyntiverkosto.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.