Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Raisio osakkaaksi puolalaiseen meijeriyritykseen

(Compiler News - 17.3.2005) Raisio Yhtymä on hankkinut 25 prosentin osuuden puolalaisesta meijerialan yrityksestä Oborysta. Puola, jonka margariinimarkkinoilla Raisio on toiminut kymmenen vuotta, on määritelty yhdeksi yhtymän kasvualueista.

Obory on toiminut Puolan markkinoilla vuodesta 1992 lähtien. Yhtiön liikevaihto on noin 12 miljoonaa euroa ja se työllistää 110 henkilöä.

Varsovassa sijaitseva Obory valmistaa jogurtteja, kefiiriä ja smetanaa. Se on markkinajohtaja juotavissa jogurteissa Jovi-brändillään. Jovi on pullotettu jogurttijuoma, jonka erikoisuutena on musta väri. Se on trendikäs ja etenkin nuorten suosima tuote.

Oboryn kanssa aloitettava yhteistyö mahdollistaa muun muassa uusien benecol-tuotteiden markkinoille tuomisen Puolassa hyvin menestyneen Benecol-margariinin rinnalle. Oboryn omat tuotteet vahvistavat puolestaan Raision asemaa antaessaan tuotetarjontaan ja logistiikkaan liittyviä synergiaetuja niin Puolan kuin sen lähialueiden nopeasti kasvavilla markkinoilla.

Oboryllä on valmiina hyvät jakelukanavat sekä tukkukaupassa että päivittäistavarakaupassa. Sen tuotteita myyvät myös johtavat markettiketjut, Auchan, Real, Tesco, Ahold, Carrefour ja Geant.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.