Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Siemens sai suuren lisätilauksen venäläiseltä MegaFon-operaattorilta

(Compiler News - 16.3.2005) Venäjän kolmanneksi suurin matkapuhelinoperaattori MegaFon on tilannut Siemensiltä uuden gsm-verkkojensa laajennuksen. Siemensin ja MegaFonin elokuussa 2004 allekirjoitetun raamisopimuksen arvo kasvaa nyt 60 miljoonasta eurosta 200 miljoonaan.

Tilaukseen sisältyvät gsm-verkon keskus- ja radiojärjestelmien toimitukset ja asennukset MegaFonin kahdelle tytäryhtiölle. Verkkolaajennukset tulevat sen Volgan ja Uralin alueilla toimiville operaattoreille, jotka ovat MSS Povolghje, Ural GSM, Wolga GSM ja Mobicom-Kirow. Projekti toteutetaan vielä tämän vuoden aikana.

MegaFon on Venäjällä ensimmäinen gsm 900-1800-standardilla toimiva matkapuhelinoperaattori, jolla on koko maan kattavat toimiluvat ja joka myös käytännössä toimii kaikilla alueilla. Yhtiöllä on tällä hetkellä yli 15 miljoonaa tilaajaa.

Nykyinen MegaFon syntyi toukokuussa 2002 Nord-West GSM:n ja Sonic Duon kesken tehtyjen järjestelyiden tuloksena. Syntyneeseen uuteen yhtiöön fuusioitiin samalla kahdeksan pienempää alueellista operaattoria. OJSC MegaFonin pääomistajat ovat Telecominvest, ZT-Mobile sekä Sonera ja Telia.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.