Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Virolainen Sylvester kokonaan Stora Enson omistukseen

(Compiler News - 16.3.2005) Stora Enso Timber on ostanut jäljellä olevan 34 prosentin vähemmistöosuuden virolaisesta Stora Enso Timber AS -yhtiöstä, joka oli ennen nimeltään AS Sylvester. Kauppa on alkuperäisen ostosopimuksen mukainen ja Stora Enso saa sadan prosentin omistusosuuden yhtiöstä. Kauppahinta on noin 42 miljoonaa euroa.

Stora Enso Timber osti toissavuoden helmikuussa 66 prosenttia Sylvesterin sahaustoiminnasta, josta muodostettiin myöhemmin Stora Enso Timberin Baltian tuotantoryhmä. Samalla ostettiin myös Sylvesterin puunhankintatoiminnot. Kokonaiskauppahinta oli 121,7 miljoonaa euroa.

Stora Enso Timber omistaa Virossa neljä sahaa ja yhden komponenttitehtaan. Lisäksi sillä on yksi saha sekä Latviassa että Liettuassa.

Stora Enso Timberin Baltian toimintojen vuotuinen kapasiteetti on 1,4 miljoonaa kuutiometriä sahattuja puutuotteita, josta 0,5 miljoonaa kuutiometriä on jatkojalosteita. Viimeisimpiä investointikohteita ovat muun muassa liimapalkkitehdas Imaveressä sekä höyläämö Paikusessa. Molemmat tuotantolaitokset ovat Virossa ja ne otetaan käyttöön kesän 2005 aikana.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.