Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Matkapuhelinsovellus sähköiseen allekirjoitukseen Liettuassa

(Compiler News - 16.2.2005) Teleoperaattori Omnitel ja Valimo Wireless Oy toimittavat Liettuan markkinoille matkapuhelimella toimivan sähköisen allekirjoituksen palvelun. Ratkaisu on EU:n sähköisiä allekirjoituksia koskevan direktiivin mukainen ja se voidaan liittää minkä tahansa hyväksytyn varmentajan palveluun. Se tuottaa laillisesti sitovan allekirjoitetun dokumentin.

Liettuan johtava, TeliaSonera -ryhmään kuuluva Omnitel on alkanut tukea matkapuhelimen käyttöä digitaalisen allekirjoituksen tekemiseen. Tämä on ensimmäinen kerta kun matkapuhelinta käytetään osana sähköistä allekirjoitusta tukevaa infrastruktuuria Baltian maissa.

Omnitelin palvelu on yhteensopiva perinteisten langallisten PKI-tuotteiden kanssa. Ratkaisu perustuu suomalaisen Valimo Wirelessin ja virolaisen SK:n teknologioihin. Allekirjoitus tehdään matkapuhelimessa sim-kortilla, jolloin puhelinta voidaan pitää kortinlukijana. Valimon sovellus hoitaa tapahtumakäsittelyn, keskitetyn sähköisen allekirjoituksen validoinnin ja käyttäjän tunnistuksen. Valimon PKI Suite perustuu avoimiin standardeihin ja sillä on monia valmiiksi tehtyjä rajapintoja maailman johtaviin yrityssovelluksiin.

Valimon ratkaisussa on huomioitu muuntautumiskyky. Potentiaaliset käyttöympäristöt vaihtelevat valtion sähköisistä järjestelmistä yksittäisen yrityksen tarpeisiin työntekijöiden tunnistamisessa.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.