Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Vuoden suomalaisyritys Puolassa - KWH Pipe Poland

(Compiler News - 11.2.2005) Vaasalaisen KWH Yhtymän puolalainen tytäryhtiö KWH Pipe Poland on palkittu ”Vuoden suomalaisyrityksenä Puolassa”. Valintakriteereinä olivat yrityksen ja sen tuotteiden näkyvyys, liiketoiminnan menestys sekä kyky viedä haastavat kehitysprosessit läpi onnistuneesti.

KWH Pipe on kansainvälisesti johtava muovisten putkijärjestelmien valmistaja ja kehittäjä. Puolassa se on toiminut vuodesta 1993 ja sillä on siellä kolme toimipistettä sekä edustajaverkosto. Paikallisen tuotantotoiminnan yhtiö aloitti vuonna 1995 ja sen Kleszczowin tehdas onkin moderneimpia koko KWH Yhtymässä.

KWH Pipe Poland valmistaa ja markkinoi polyeteenistä valmistettuja paineputkia, joita käytetään vesi- ja viemärijärjestelmissä sekä teollisuudessa että kunnallistekniikassa. Lisäksi tytäryhtiö on osallistunut saneerausteknologian kehittämiseen ottamalla käyttöön edistyneitä ratkaisuja teollisuudessa, jota yleensä pidetään matalan tekniikan alana.

”KWH Pipe on osoittautunut pitkäjänteistä sitoutumista Puolaan ja alkuperäinen jo 90-luvun alussa tehty investointi on kasvanut lähes 20 miljoonan euron liikevaihdoksi ja maanlaajuiseksi liiketoiminnaksi”, perusteli palkinnon ojentanut suurlähettiläs Jan Store.

Suomalaisinvestoinnit Puolaan ovat kasvaneet mukavasti Puolan EU-jäsenyyden myötä.

Viime vuonna rekisteröimme toistakymmentä uutta investointia, joiden joukossa olivat muun muassa HK Ruokatalo, Stora Enso, Eltel Networks, Fortum Heat, Kemira Chem ja Teckwill”, toteaa Finpron Puolan johtaja Markku Kuismin.

Kuisminin mukaan suomalaiset ovat investoineet Puolaan kaiken kaikkiaan yli miljardi euroa ja suomalaisyritykset työllistävät jo yli 10 000 paikallista työntekijää. Luvut ovat merkittäviä suurten läntisten pelureiden suosimassa Puolassa.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.