Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Haastatteluraportti kokosi suomalaisyritysten menestystarinoita Venäjällä

(Compiler News - 28.2.2005) Nyky-Venäjällä on kehittyvän markkinatalouden keskellä on perustettu ja kasvanut joukko suomalaisten omistajia yrityksiä, jotka ovat vaativissa toimintaoloissa yltäneet todellisiin menetystarinoihin.

Venäjällä selviytymisen ja menestymisen salaisuuksiin perehtyi toimittaja Tapani Mäkinen, joka on saanut valmiiksi valittujen yritysjohtajien haastatteluihin perustuvan raportin, Suuri maa, pitkä kvartaali.

Mäkisen esimerkkiyritykset ovat käyneet Venäjän talouselämän kriisit ja joutuneet jopa testaamaan paikallisen oikeuslaitoksen toimivuuden. Menestyneidenkään yritysten johtajien kuva Venäjästä ei ole kritiikitön, mutta se on monessa suhteessa yllätyksellinen.

Suomessa onkin paljon turhia Venäjää koskevia ennakkoluuloja ja monissa yrityksissä Venäjä-riski on arvioitu niin korkeaksi, että yhteistyön mahdollisuudet ovat jääneet kokeilematta ja käyttämättä. Raportin haastattelut vahvistavat kuitenkin sen, että Venäjälle voi mennä milloin vain ja menestyä, jos osaa toimia oikein. Tämä koskee myös pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

Mäkinen esittelee raportissaan ”sitkeinä menestyjinä” Nokian Renkaat, YIT:n, Fortumin, Fazerin, Stockmannin, Tradekan, TeliaSoneran Megafonin, Elcoteqin ja PKC Groupin sekä alunalkaen ruotsalais-suomalaisen Baltic Beverages Holdingin. Näiden menestystarinoiden ydin on perimmältään toiminnan pitkäjänteisyydessä, josta uudet Venäjälle suuntautuvat yritykset voivat oppia.

Mäkisen raportin on julkaissut Sitra osana juuri käynnistynyttä Venäjä-ohjelmaansa.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.