Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Finndomo toimittaa yli sata teollisesti valmistettua pientaloasuntoa Viroon

(Compiler News – 22.2.2005) Finndomo on sopinut 111 pientaloasunnon toimittamisesta Viroon. Ülemiste-järven tuntumassa sijaitsevan rakennusalueen asunnoista 40 valmistuu rivitaloina ja loput paritaloina. Ensimmäiset toimitukset lähtivät Finndomon Sonkajärven tehtaalta tammikuussa. Projekti valmistuu maalis-huhtikuussa 2006.

Asuinalueen rakennuttaa ja suunnittelee EKE-yhtiöt. Se myös omistaa tontin, jolle asuinalue toteutetaan. Pääurakoitsijana toimii jo vuodesta 1998 lähtien Finndomon Baltian edustajana toiminut Soome Maja Ehitus Oü, joka vastaa myös Finndomon toimittamien talojen pystyttämisestä ja viimeistelystä.

Avaimet käteen –periaattella myytävien asuntojen pinta-alat vaihtelevat 81 neliömetristä 147 neliöön. Asuntojen hinnat liikkuvat1,4 ja 2,1 miljoonan kruunun välillä. Hinnoissa ovat mukana tonttiosuudet, perustustyöt ja kunnallistekniikka.

Finndomon Sonkajärven tehdas on vienyt suomalaisista talotehtaista ensimmäisenä pientaloja Omatalo-merkillä Baltian maihin jo vuodesta 1998. Vuoden 2004 loppuun mennessä tuotantolaitos oli toimittanut Viroon yhteensä 220 pien- ja rivitaloa ja muualle Baltiaan 100 taloa. Finndomolle Ülemisten projekti on kuitenkin ensimmäinen, jossa alueen kaikki asunnot ovat sen itsensä valmistamia.

Finndomo arvioi vientinsä Baltian maihin kasvavan selvästi lähitulevaisuudessa. Sillä on Ülemisten alueen lisäksi kokemusta myös muista aluerakentamisprojekteista Virossa ja Latviassa. Virossa Finndomon tavoitteena on vähintään 50 prosentin kasvu.

Finndomo-konserni on Pohjoismaiden suurin teollisesti valmistettujen pientalojen toimittaja. Sen päämarkkina-alue on Pohjois-Eurooppa. Yhtymä toimittaa myös rakenne-elementtejä. Suomessa Finndomon tuotemerkkejä ovat Omatalo, Puutalo, Vaajatalot, Avainkoti ja Finndomo.

Finndomolla on Suomessa ja Ruotsissa yhteensä seitsemän tuotantolaitosta. Konsernin liikevaihto oli viime vuonna noin 158 miljoonaa euroa. Henkilökuntaa yhtymässä on runsaat 800, joista noin puolet työskentelee Suomessa.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.