Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Empower osti sähköverkkojen rakentajan Liettuassa

(Compiler News - 18.2.2005) Liettuassa toimiva Empower AB on ostanut Liettuan valtiolta sen omistaman 86 prosentin osuuden suurjännitejohtojen ja sähköasemien rakentamiseen ja kunnossapitoon erikoistuneesta Elektro Tinkly Statybasta (ETS). Loppuosan osakkeista omistavat tuhannet yksityishenkilöt sekä E.ON, jolla on 10,5 prosentin osuus osakekannasta.

Vilnassa toimiva ETS on maan suurin siirtoverkon rakentaja. Sen liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 230. Empower omistaa ennestään Liettuan Siauliaissa verkonrakennusyhtiön sekä Vilnassa mastojen rakentamiseen erikoistuneen yrityksen. Kaupan jälkeen Empowerin henkilökunnan määrä Liettuassa on 330 ja Baltian maissa yhteensä 650.

”Tämän yritysoston jälkeen meillä on vahvaa verkonrakennusosaamista ja olemme merkittävimpiä alan toimijoita Liettuassa, Virossa ja Suomessa. Tavoitteenamme on laajentaa Baltiassa myös muun muassa voimalaitos- ja energiatiedonhallinta-palvelujamme, sanoo Empowerin toimitusjohtaja Aappo Kontu.

Uutistoimisto Baltic Business Newsin mukaan Empower olisi maksanut ETS:n osakkeista 8,107 miljoonaa litiä. Lisäksi uutistoimisto kertoo, että kaupan ehtona olisi ollut Empowerin sitoutuminen miljoonan litin investointeihin. Muita ehtoja olisivat lisäksi nykyisen kaltaisen liiketoiminnan jatkaminen kolmen vuoden ajan sekä se, että työpaikoista säilytetään vuoden ajan ainakin 70 prosenttia.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.