Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Venäjän transitoliikenteen terminaali käyttöön Haminan satamassa

(Compiler News – 17.2. 2005) DHL Express laajentaa toimintaansa Haminassa. Uusi Venäjän transitoliikennettä palveleva terminaali on valmistunut satamaan rakennettavan uuden sisääntulotien varteen, DHL:n aikaisempien toimitilojen läheisyyteen.

Terminaalin suunnittelussa on ollut mukana DHL:n emoyhtiön, Deutsche Post World Net –konsernin kiinteistöosasto. Haminan terminaali on maailmanlaajuisesti ensimmäinen konsernin uuden standardin mukainen uudisrakennus.

Terminaalin on rakentanut Port Hamina Invest Oy ja yhtiö on vuokrannut sen DHL:lle pitkäaikaisella vuokrasopimuksella.

DHL:n transitoliiketoiminnan volyymit ovat neljässä vuodessa kolminkertaituneet ja yhtiö tarvitsi pikaisesti ajanmukaista ja toimivaa lisätilaa

“Uuden terminaalin sijoittamista Haminaan puolsi monta seikkaa. Noin seitsemänkymmentä prosenttia transitoliikenteestämme tulee maahan Haminan sataman kautta. Suurin transitoyksikkömme Hamina Transit Center sijaitsee uuden terminaalin lähellä”, kertoo DHL Expressin toimitusjohtaja Timo Jaakkola.

Uusi 20 000 neliömetrin kiinteistö on terminaalin ja varaston välimuoto, jossa transitotoiminnan nopeatempoisuuteen ja vaadittavaan sisäiseen logistiikkaan on kiinnitetty erityistä huomiota.

Laajalla piha-alueella on suuri liikennöintialue ja rakennuksen kummallakin pitkällä sivustalla on yhteensä 40 lastauslaituria. Säädettävä lavahyllyjärjestelmä mahdollistaa kuormalavojen varastoinnin useaan tasoon aina kahdeksaan metriin saakka. DHL:n uudessa Haminan terminaalissa työskentelee aluksi noin 45 työntekijää.

DHL Expressillä on transitoliiketoimintaa Haminan lisäksi Kotkassa ja Kouvolassa. Yhteensä yrityksen käytössä on 75 000 neliömetriä terminaali- ja varastotilaa näillä paikkaunnilla.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.