Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Pohjoismaiden ja Baltian energiajärjestelmille verkkoyhteys:
ABB rakentaa Suomen ja Viron välisen sähkönsiirtokaapelin

(Compiler News – 4.2.2005) Suomen ja Viron sähköverkkojen välisen merikaapeliyhteyden urakoitsija on valittu. Nordic Energy Link AS on valinnut ABB:n sähkönsiirtoyhteyden suunnittelijaksi, rakentajaksi ja asentajaksi. Tilaus allekirjoitetaan, kun EU on vahvistanut Suomen ja Viron viranomaisten hankkeelle myöntämät kaapelin käyttöön liittyvät poikkeusluvat.

Kaapelista tulee ensimmäinen Pohjoismaiden ja Baltian energiajärjestelmien välinen yhteys. Siirtoyhteyden osapuolina ovat Pohjolan Voima ja Helsingin Energia sekä Eesti Energia, Latvenergo ja Lietuvos Energija.

Kaapelin rakentamiseen tarvittavat suomalaiset luvat ovat Pohjolan Voimalla, mutta hankkeen toteuttaa Nordic Energy Link. Kokonaisurakan arvo on 110 miljoonaa euroa, josta merikaapeliurakka maksaa valtaosan.

Sopimuksen mukaan ABB toimittaa 350 megawatin, 99 kilometriä pitkän suurjännitteisen tasavirtakaapelin, josta merikaapelia on 70 kilometriä. Kaapelin kumpaankin päähän tulee muuntoasema, joka muuntaa paikallisissa sähköverkoissa käytetyn vaihtovirran tasavirraksi.

Rakennettavan siirtoyhteyden etuina ovat sähkön toimitusvarmuus, lyhyt asennusaika ja ympäristöystävällisyys. Toimitusaika on alle 20 kuukautta. Kaapeli kytketään Espoon 400 kilovoltin ja Harkun 330 kilovoltin sähköasemiin.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.