Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Toyota laajentaa osavalmistustaan Puolassa

(Compiler News - 28.1.2005) Toyotan Puolassa sijaitseva vaihteistotehdas on lisännyt tuotanto-ohjelmaansa 1,0-litraisen bensiinimoottorin ja siinä käytettävän vaihteiston. Valmiit moottorit ja vaihteistot toimitetaan Tshekkiin, Toyotan ja PSA Peugeot Citroenin yhteistuotantolaitokseen. Vuosituotannon määräksi arvioidaan 250 000 moottoria ja 300 000 vaihteistoa.

Toyota Motor Manufacturing Poland on valmistanut vaihteistoja 1,3-1,8 -litraisiin, bensiinimoottoreilla varustettuihin autoihin vuodesta 2002 lähtien. Laajennusten jälkeen tehtaan kokonaisinvestoinnit kasvavat 400 miljoonaan euroon ja tuotantohenkilöstön määrä 1 000:sta 1 800 henkilöön.

Toyota Motor Industries Polandin Jelcz-Laskowicen tehtaassa aloitetaan dieselmoottoreiden valmistus myöhemmin tänä vuonna. Vuosituotannon määräksi arvioidaan 150 000 dieselmoottoria.

Puolassa ja Tshekissä valmistettuja ja kokoonpantuja autoja tullaan tuomaan myös Baltian maihin ja Suomeen. Toyotan Baltian toiminnoista vastaa Toyota Motor Finland Oy:n virolainen tytäryhtiö Toyota Baltic AS Tallinnassa. Se hoitaa Toyota- ja Lexus -merkkisten autojen myyntiä, huoltoa ja varaosakauppaa kaikissa kolmessa maassa.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.