Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Rautaruukki lisää omistustaan puolalaisessa rakennuselementtivalmistajassa

(Compiler News - 28.1.2005) Rautaruukki on hankkimassa kansainvälisen pääomasijoittajaryhmän 50 prosentin omistusosuuden puolalaisesta Metalplast-Oborniki Holdingista. Kaupan toteutuminen edellyttää vielä viranomaisten hyväksynnän.

Metalplast on Puolan johtava metallipohjaisten rakennuselementtien valmistaja. Puolan lisäksi yhtiöllä on merkittävä markkina-asema Baltiassa ja Venäjällä.

Rautaruukki osallistui Metalplastin yksityistämiseen vuonna 1995 ja on ollut osakkaana siitä lähtien. Tällä hetkellä yhtiö omistaa Metalplastista 16,6 prosenttia. Rautaruukki on lisäksi tehnyt ostotarjouksen Puolan valtion omistamasta 31 prosentin osuudesta sekä sitoutunut tekemään ostotarjouksen johdon ja henkilöstön omistamista osakkeista. Järjestely nostaisi toteutuessaan Rautaruukin omistuksen 100 prosenttiin.

Metalplastin tuotevalikoimaan kuuluvat seinä- ja kattorakenteissa käytettävät rakennuselementit, joissa teräsohutlevyjen välissä on polyuretaani,- mineraalivilla- tai polystyreeniydin. Näitä elementtejä käytetään erityisesti toimitilarakentamisessa ja ne täydentävät Ruukin nykyistä rakentamisen tuote- ja järjestelmävalikoimaa. Lisäksi Metalplastilla on kuumasinkityslaitos ja teräsrakenteiden valmistusta.

Kaupan toteutuessa Ruukki Constructionista tulee yksi johtavista mineraalivillapohjaisten elementtien toimittajista Euroopassa. Metalplastin liikevaihdon vuonna 2004 arvioidaan olleen noin 65 miljoonaa euroa. Henkilöstön määrä oli vuoden lopussa 685.

Ruukki Constructionin tavoitteena on kasvaa itäisen Keski-Euroopan markkinoilla keskittymällä jatkossa järjestelmä- ja kokonaistoimituksiin.

”Metalplastin osto vahvistaa toimituskykyämme ja palveluamme strategisesti tärkeällä markkina-alueella ja erityisesti toimitilarakentamisen kasvualueilla, joita ovat kaupan ja logistiikan rakennushankkeet, lentokenttärakentaminen sekä teollisuusrakentaminen, toteaa Ruukki Constructionin johtaja Lauri Rautala.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.