Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
SanomaWSOY ostaa Independent Median - kauppaan sisältyvät myös Moscow Times, St. Petersburg Times ja Vedomosti

(Compiler News - 19.1.2005) SamomaWSOY-konserniin kuuluva Sanoma Magazines on tehnyt sopimuksen Venäjän johtavan aikakauslehtikustantajan Independent Median ostamisesta.

Kaupan kohteena on Independent Media Holding B.V. sekä sen kuusi Venäjällä ja Ukrainassa toimivaa tytär- ja osakkuusyhtiöitä. Velaton ja kassaton kauppahinta on noin 142 miljoonaa euroa. Kaupan toteutumisen ehtona on vielä Venäjän ja Ukrainan kilpailuviranomaisten hyväksyntä. Lisäksi edellytyksenä on, että tiettyjen lisenssinhaltijoiden kanssa saadaan hyväksyttävät lisenssisopimukset.

Kauppa rahoitetaan olemassa olevilla lyhytaikaisilla rahoituslimiiteillä ja pankkilainoilla. Kauppa arvioidaan saatavan päätökseen kuluvan vuoden toisella neljänneksellä.

Independent Media julkaisee tytär- ja osakkuusyhtiöidensä kautta 31 kuluttaja- ja yritysaikakauslehteä sekä kolmea sanomalehteä Venäjällä ja Ukrainassa. Kustannusyhtiön tuotevalikoimaan kuuluu kansainvälisestikin tunnettuja aikakauslehtibrändejä, kuten Cosmopolitan, Good Housekeeping, FHM ja Men´s Health sekä Venäjällä ilmestyvät sanomalehdet Moscow Times, Vedomosti ja St. Petersburg Times.

Independent Median liikevaihto 50 prosenttisesti omistetut yhteisyritykset mukaan lukien oli vuonna 2004 noin 70 miljoonaa euroa. Yrityksessä työskentelee 990 henkilöä.

” Venäjän markkinat ovat jo pitkään kiinnostaneet meitä ja olemme etsineet sopivaa yritysostokohdetta. Independent Media on markkinajohtaja Venäjällä ja sillä on kattava valikoima tunnettuja lehtinimikkeitä, SanomaWSOY:n toimitusjohtaja Hannu Syrjänen kertoo.

Syrjäsen mukaan yrityskauppa on SanomaWSOY:lle tärkeä myös siksi, että se merkitsee avausta Venäjän lisäksi myös Ukrainaan. Samalla yhtymä saa paremmat mahdollisuudet laajentaa myös lehtien jakelutoimintaa paikallisille markkinoille.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.