Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Draka Finlandille enemmistö venäläisestä Neva Cablesista

(Compiler News – 19.1.2005) Sähkönsiirtoon, tietoliikenteelle, rakennusalalle ja teollisuudelle kaapeleita ja valokuitua valmistava ja niitä myyvä Draka Finland on tehnyt sopimuksen pietarilaisen osakkuusyhtiönsä Neva Cablesin venäläisen omistajan Northwest Telecomin kanssa. Sopimuksen mukaan Draka Finlandin omistusosuus nousee 75 prosenttiin. Tavoitteena on muun muassa yhtiön kuparitelekaapelien valmistuskapasiteetin kaksinkertaistaminen.

Neva Cables on ollut Draka Finlandin osakkuusyhtiö jo toistakymmentä vuotta. Draka Finlandin kannalta Venäjän kaapelimarkkinat ovat tärkeät, ja niiden merkitys kasvaa. Solmitun sopimuksen myötä asema Venäjän markkinoilla vahvistuu.

Neva Cables on Venäjän neljänneksi suurin liityntäverkkoihin tarkoitettujen kuparitelekaapeleiden valmistaja. Sen kannalta on merkittävää, että omistajayhtiöt ovat selkeästi sitoutuneet kehittämään yhtiötä ja näin auttamaan sen aseman vahvistumista omilla markkinoillaan. Lisäkapasiteetin arvioidaan olevan käytössä vuoden sisällä.

Draka Finlandiin kuuluvat Draka NK Cables Oy, Draka Comteq Finland Oy ja Draka Fibre Finland Oy. Yhtiöillä on Suomessa palveluksessaan noin 600 henkilöä, kotimaan tuotantolaitokset Oulussa ja Vantaalla, pääkonttori Espoossa ja useita tytäryhtiöitä eri puolilla maailmaa. Draka Finland -yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 180 miljoonaa euroa vuonna 2003. Liikevaihdosta yli puolet tuli kansainvälisistä toiminnoista.

Draka Finland on osa maailman neljänneksi suurinta kaapelialan konsernia Draka Holding N.V:tä. Drakalla on 67 tytäryhtiötä, jotka toimivat yhteensä 25 maassa. Draka-konsernin liikevaihto 2003 oli 1,4 miljardia euroa, ja sillä on palveluksessaan yli 9 000 henkilöä.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.