Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Alma Media ostaa virolaisen asuntokaupan verkkopalvelun

(Compiler News – 7.1.2005) Alma Media on ostanut Viron johtavaa asuntokaupan verkkopalvelua tuottavan Kinnisvaraportaal AS;n koko osakekannan. Myyjinä toimivat pääomasijoittaja Intergate ja kolme kiinteistönvälitysyritystä, jotka perustivat palvelun vuonna 2000.

Verkkopalvelu City24.ee kattaa noin 70 prosenttia Viron asuntotarjonnasta ja sen suvustolla on tarjolla 200 kiinteistövälittäjän kohteet. Viron lisäksi kohteita esitellään venäjäksi, suomeksi ja englanniksi. Asuntopalvelua seuraa viikoittain yli 40 000 kävijää.

Viron asuntomarkkinat ovat kasvaneet viime vuosina vahvasti. Alma Median mukaan asuntokauppojen määrä lisääntyi 16 prosenttia vuonna 2003. Vuoden 2004 ensimmäisen neljänneksen aikana tehtiin 10 700 kauppaa ja päättyneen vuoden kasvun arvioidaan nousevan edellisvuoden tasolle.

“Verkkopalvelu City24.ee tarjoaa meille hyvän mahdollisuuden laajentaa Suomessa hyvin käynnistynyttä Etuovi.com –liiketoimintaa myös ulkomaille”, sanoo Alma Media Interactiven toimitusjohtaja Raimo Mäkilä. Virolainen asuntokaupan verkkopalvelu toimii jo neljänä kieliversiona, joten sitä varten on Mäkilän mukaan suunnitelmat myös Latviaan ja Liettuaan laajentumisesta.

Alma Media ei ole ilmoittanut yrityskaupan summaa, eikä liioin verkkokauppapalvelun tuottajan Kinnisvaraportaalin liikevaihtoa. Suomessa Alma Media Interactiven luokiteltujen palveluiden yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2004 noin 13 miljoonaa euroa. Liikevaihtoon sisältyvät Etuovi.com:in ohella myös Autotalli.com. Monster.fi ja Mascus.com kaikkissa tuotanto- ja jakelumuodoissaan.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.