Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Japanilainen Sumitomo osti Suomen Rakennuskoneen Baltian tytäryhtiöineen

(Compiler News - 17.12.2004) Japanilainen Sumitomo Corporation on ostanut maarakennuskoneita sekä niiden varaosia ja tarvikkeita markkinoivan vantaalaisen Suomen Rakennuskone Oy:n sekä sen Baltian tytäryhtiöt. Toimitusjohtaja Kari Kokkosen mukaan omistuksen vaihto tapahtuu osakekauppana,

Vuonna 1992 perustettu Suomen Rakennuskone toimii Komatsun ja Lännen maarakennuskoineiden diilerinä Suomessa sekä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Se vastaa myös edustamiensa koneiden varaosahuollosta sekä ylläpidosta joko itse tai sopimusliikkeiden kautta.

Suomen Rakennuskoneen Baltian tytäryhtiöt ovat AS Balti Ehitusmasin-Baltemi Virossa, SIA BCM Baltijas Celtniecibas Masina Latviassa sekä Baltijos Statybines Masinos UAB Liettuassa. Baltian yhtiöillä on yhteensä seitsemän myynti- ja huoltokeskusta.

Suomen Rakennuskoneen ostanut Sumitomo on vuonna 1919 perustetusta japanilaisesta kauppahuoneesta 71 maahan laajentunut, kauppaan keskittynyt monialayritys. Se osakkeet noteerataan Tokian pörssin ohella myös kolmessa muussa Japanin pörssissä.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.