Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Sampo perusti uuden sijoitusrahaston - Mandatum Poland täydentää Venäjä- ja Baltia -rahastoja

(Compiler News - 8.12.2004) Sampo Rahastoyhtiön uusi Sijoitusrahasto Mandatum Poland tuo Puolan kehittyvät osakemarkkinat suomalaisten sijoittajien ulottuville. Osa rahaston varoista voidaan sijoittaa Puolassa listattujen yhtiöiden lisäksi myös Puolan taloudesta merkittävästi riippuvaisten yhtiöiden osakkeisiin.

Puolan osakemarkkinat ovat Venäjän jälkeen Itä-Euroopan suurimmat ja likvideimmät ja sopivat siten listautumista suunnitteleville yhtiöille. Esimerkiksi Puolan valtio yksityistää edelleen paljon yhtiöitä, joista useiden odotetaan päätyvän pörssiin seuraavien vuosien aikana. Yksityistämisten ja aktiivisen uuden liiketoiminnan aloittamisen takia yksityisen sektorin osuus bruttokansantuotteesta on noussut jo yli 70 prosentin.

Puolan keskeinen sijainti Euroopassa ja liittyminen Euroopan unioniin tekevät markkinoista erittäin kiinnostavat ulkomaisten investoijien silmissä. Puolan menestysmahdollisuuksia kovenevassa kansainvälisessä kilpailussa tukevat lisäksi laajat kotimarkkinat ja voimakas yksityisen kulutuksen kasvu.

”Uuden rahastomme kohteena on puhtaasti Puolan osakemarkkinat. Koska valikoimassamme on jo vastaavat Venäjä ja Baltia -rahastot, on asiakkaidemme jatkossa entistä helpompi rakentaa kauttamme haluamansa kaltainen Itä-Eurooppa -salkku, sanoo salkunhoitaja Timo Rossi Mandatum Omaisuudenhoidosta.

Mandatum Poland -rahaston ennakkomerkintäaika on 8.-20.12.2004. Ennakkomerkintäaikana ei peritä merkintäpalkkiota. Rahaston vähimmäismerkintäsumma on 500 euroa. Rahastoon voi tehdä myös jatkuvan rahastosäästösopimuksen.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.