Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Rautakirja liettualaisyhtiön enemmistöosakkaaksi - lehtijakelutoiminta kattaa nyt koko Baltian

(Compiler News - 8.12.2004) Lehtijakelutoimintaa jo Virossa ja Latviassa harjoittava SanomaWSOY:n Rautakirja on ostanut 51 prosentin enemmistöosuuden liettualaisesta lehtijakeluyhtiö UAB Impress Tevasta. Impress Teva on on runsaat kymmenen vuonna toiminut yritys, jonka jakelutoiminta kattaa koko Liettuan. Kauppa vaatii vielä Liettuan kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Yhtiö toimittaa lehtiä yli 1 300 myyntipisteeseen ja on yksi tärkeimmistä alan yrityksistä Liettuassa. Sen asiakkaina on valtaosa Liettuan johtavista lehtikustantajista. Impress Tevan liikevaihto vuonna 2003 oli 8,4 miljoonaa euroa.

Myydyn perheyhtiön jäsenet jatkavat edelleen yhtiön palveluksessa ja vähemmistöosakkaina. Terese Morkuniene jatkaa yhtiön toimitusjohtajana. Impress Tevan koko muu 106 työntekijää käsittävä henkilöstö siirtyy Rautakirjan palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Yhtiön päätoimipaikka on Vilnassa.

”Tämä on osa Baltian strategiaamme ja luonnollinen laajentumissuunta. Meillä on alan vahvaa osaamista, jota voimme hyödyntää Euroopan taloudellisesti nopeasti kasvavissa maissa, toteaa Rautakirjan lehtitukkutoiminnoista vastaava toimialajohtaja Raimo Kurri.

Lehtijakelu on yksi SanomaWSOY:n kansainvälistymisen painopistealueista. Lehtijakelutoiminnan lisäksi Rautakirja harjoittaa kioskikauppaa Virossa, Latviassa ja Tshekin tasavallassa, elokuvateatteritoimintaa koko Baltian alueella sekä kirjakauppatoimintaa Virossa.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.