Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Hansapank päätti korottaa Venäjän tytärpankkinsa osakepääomaa - yrityskauppa odottaa Venäjän keskuspankin hyväksymistä

(Compiler News -26.11.2004) Hansanpankin hallintoneuvosto hyväksyi torstaina pidetyssä kokouksessaan yhtymän tulevan Venäjän pankin osakepääoman korottamisen 81 miljoonaan euroon. Hansapank allekirjoitti syyskuussa moskovalaista Kvest-pankkia koskevan ostosopimuksen.

Ostosopimuksen mukaan Hansapank ostaa Kvest-pankin koko osakekannan ja maksaa siitä noin 2,8 miljoonaa euroa.

Viron rahoitustarkastus on jo hyväksynyt kaupan ja Hansapankin on tarkoitus esittää vastaava hakemus Venäjän keskuspankille lähiaikoina.

Hansapank-yhtymä aloitti toimintansa Venäjällä vuonna 2002. Tänä vuonna vahvistetun liiketoimintastrategian perusteella Venäjällä toimitaan kolmella eri talousalueella, Moskovassa, Pietarissa ja Kaliningradissa . Toimissa keskitytään erityisesti pankkiyhtymän baltialaisten, pohjoismaisten ja venäläisten yritysasiakkaiden palvelemiseen.

Baltian maiden talouselämän nopean kasvun sekä Venäjän markkinoille laajentumisen takia Hansapank on päättänyt korottaa liiketoiminnallisia tavoitteitaan. Vuodesta 2005 alkaen on liiketoimintavoiton oltava ennen veroja vähintään 15 prosenttia ja meno-tulosuhteen alle 45 prosenttia. Oman pääoman tuoton tavoitetta ei ole muutettu, vaan se on edelleen 20 prosenttia.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.