Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Tallinnan kuluttajat suosivat hypermarket-tason myymälöitä

(Compiler News - 23.11.2004) Hypermarketeilla on Tallinnassa 30 prosentin osuus vähittäiskaupan asiakaskunnasta, kertoo markkinatutkimuslaitos TNS Emor Tallinn. Selvityksen mukaan hypermarketeilla on vielä suurempi osuus kokonaismyynnistä. Kun keskiostos on
jättimarketeissa 1,6 -kertainen verrattuna muun tyyppisiin päivittäistavaramyymälöihin, nousee niiden osuus lähes puoleen markkinoiden kokonaisvolyymista.

Hypermarkettien sarjassa Tallinnassa kilpailevat Prisma, Citymarket, Selver, Rimi Hypermarket ja Maksimarket. Hypermarkettien tuntumassa tulevat hinta- ja laatusuhteessa kilpailukykyiset supermarketit. Hyper- ja supermarketeilla on yhdessä noin 41 prosentin osuus päivittäistavarakaupan asiakaskunnasta.

Tallinnan halpamyymälät toimivat omassa sarjassaan ja kilpailevat lähinnä tori- ja kioskikaupan kanssa. Tällä myymälätyypillä on 21 prosentin myyntiosuus eli vain hieman suurempi kuin 16 prosenttiin yltävällä tori- ja kioskikaupalla. Asiakasvirta on kuitenkin siirtymässä sisätiloissa toimiviin halpamyymälöihin.

Myymälätutkimuksen tiedot kerättiin elo-syyskuun vaihteessa. TNS Emor Tallinn on suurin täyden palvelun markkinatutkimuslaitos Virossa. Yritys on osa TNS-ryhmää, joka on maailman toiseksi suurin markkinatutkimusketju. Emor kuului aikaisemmin suomalaiseen Gallup-ryhmään.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.