Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Posti rakentaa logistiikkakeskuksen Kotkaan - vuokraajaksi tytäryhtiö North Euroway

(Compiler News - 23.11.2004) Suomen Posti rakentaa 28 000 neliön laajuisen logistiikkakeskuksen Mussalossa sijaitsevan Kotkan konttiterminaalin välittömään läheisyyteen. Uusi varasto tulee Venäjän tavaraliikenteeseen erikoistuneen Postin tytäryhtiön North Eurowayn käyttöön, joka vuokraa tilat Postilta.

Palveluvarastointi on yksi Postin kasvualueista. Alkusyksystä 2005 käyttöön otettavat lämpimät tullivarastotilat tulevat suomalaisten yritysten vienti-, tuonti- ja kotimaan varastoksi sekä transitovarastoksi Venäjälle ja Venäjältä kulkevalle tavaraliikenteelle. Mikäli Venäjän tavaraliikenteen kasvu jatkuu ennusteiden mukaisesti, tiloja kannattaa jatkossa laajentaa 20 000-30 000 neliön verran.

Suomen Posti ilmoitti tiistaina myös ostaneensa koko North Eurowayn osakekannan. Yhtiöllä oli jo ennen kauppaa 60 prosentin omistusosuus North Eurowayssä. Vähemmistöosuutensa myivät Finnlines (20 %) ja Steveco (20 %).

Transitoliikenteeseen erikoistunut North Euroway tarjoaa varastointi-, tavarankäsittely- ja kuljetuspalveluja yrityksille, jotka lähettävät tavaraa Suomen kautta Venäjälle ja Baltiaan. Kotkassa toimivan North Eurowayn liikevaihto on vain noin kolme miljoonaa euroa, mutta osakekauppa tukee Suomen Postin erityisesti Venäjälle suuntautuvien logistiikkapalvelujen kehittämistä ja tarjontaa.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.