Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Sampo käynnisti pankkitoimintansa Latviassa - pesämunaksi pieni Maras Bank

(Compiler News - 22.11.2004) Sampo Oyj:n kokonaan omistama tytäryhtiö Sampo Pankki Oyj ilmoitti maanantaina ostavansa latvialaisen perheomisteisen Maras Bankan. Kaupan voimaantulon ehtona on tarvittavien viranomaislupien saaminen Latviassa.

Maras Banka on yksityishenkilöiden asuntolainoitukseen keskittynyt
pankki. Lokakuun 2004 lopussa Maras Bankan taseen loppusumma oli 41,2 miljoonaa euroa ja sen markkinaosuus yksityishenkilöiden asuntolainoista noin 3,5 prosenttia. Kaupan osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Vuonna 1997 toimintansa aloittaneen Maras Bankan palveluksessa on vain 18 henkilöä, mutta yhtiöllä on kaikki pankkitoiminnan oikeudet Latviassa, ulkomaantoimintoja myöten. Pankki mainostaakin itseään pienuuden eduilla. Alhaiset kiinteät kustannukset näkyvät lainaehdoissa ja lainapäätökset sekä muut asiakaspalvelutehtävät sujuvat nopeasti.

Kaupan jälkeen Sampo-konsernilla on pankkitoimintaa jokaisessa Baltian maassa. Laajentamalla toimintaansa Latvian nopeasti kasvaville pankkimarkkinoille Sampo-konserni vahvistaa paikallista läsnäoloaan. Sammolla on Latviassa jo entuudestaan vahinko- ja henkivakuutusyhtiöt.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.