Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
John Nurminen avasi kemikaalilogistiikan terminaalin Kotkan Mussalossa

(Compiler News 18.11.2004) John Nurminen Oy:n kemikaalilogistiikan kappaletavaravarasto Kotkan Mussalon satamassa valmistui maanantaina. Varastoterminaali tarjoaa erinomaiset tilat kemikaalien varastologistiikkapalveluja tarvitseville vienti-, tuonti- ja transitoliikenteelle sekä koko Suomen teollisuudelle.

Tilaa terminaaleissa on kaikkiaan noin 6000 neliömetriä, josta lämmitettyä tilaa löytyy lähes 4000 neliömetriä. Luokitellut aineet tulee varastoida omilla alueilla kemikaaliluokituksen mukaan ja siksi tarvitaan useita eri osastoja. Palaville nesteille ja vaarallisille aineille on rakennettu molemmille kolme yli 300 neliömetrin osastoa ja haitallisille aineille yli 2000 neliömetrin osasto. Investoinnin suuruus oli useita miljoonia euroja.

Luokiteltujen aineiden eli vaarallisten ja vaarattomien kemikaalien varastointi- ja terminaalipalveluita tarjotaan nyt ensimmäistä kertaa Kaakkois-Suomen alueella. Ympäristö ja turvallisuus ovat olleet ykkössijalla varaston ja prosessien suunnittelussa sekä rakentamisessa.

”Varasto on turvatasoltaan ainutlaatuinen koko Suomessa”, terminaalipäällikkö Risto Holopainen kertoo. ”Mussalon satamassa on nyt turvallista käsitellä luokiteltuja aineita, kun konttikentältä tavarat siirretään suoraan Nurmisen terminaaliin ja sieltä lähteviin autoihin”, Holopainen vakuuttaa.

John Nurminen Oy odottaa varastolle olevan runsaasti käyttöä Venäjälle suuntautuvissa teollisuuskemikaalien toimituksissa. Venäjän tehdasteollisuus laajentaa ja uudistaa tuotantoaan ja tarvitsee lisää tuontiraaka-aineita, kuten kemikaaleja.

Mussalon uusi terminaali tarjoaa tähän tarkoitukseen huippuajanmukaisen ja EU-määräysten mukaisen välivarastoinnin Venäjän rajan läheisyydessä. Itään jatkavista kemikaaleista puolet kuljetetaan rautateitse ja puolet maanteitse. Kemikaalit ovat pakattuina joko nestekuutioihin, säkkeihin, tynnyreihin tai erilaisiin muoviastioihin.

Nurmisen vuoden 2004 arvioitu liikevaihto on noin 90 miljoonaa euroa ja henkilöstöä on noin 500. Yhtiön tavoitteena on kaksinkertaistaa liikevaihto lähivuosien aikana. Osa kasvusta tapahtuu yritysostoin ja osa kehittämällä uusia palvelukonsepteja, kuten kemikaalilogistiikka. Investoinnit tehdään pääosin kotimarkkinoilla sekä Venäjän ja Baltian alueella.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.