Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
EU hyväksyi Ruokakeskon ja ICA:n yhdistymisen Baltiassa

(BBN - Compiler News -16.11.2004) Kesko-konserniin kuuluva Ruokakesko Oy ja ruotsalaiseen ICA-konserniin kuuluva ICA Baltic AB ovat saaneet EU:n kilpailuviranomaisilta luvan yhdistää Viron, Latvian ja Liettuan liiketoimintansa yhteisyritykseen. Yrityksen toiminnan arvioidaan alkavan tammikuun 2005 alussa edellyttäen, että sopimuksen muut ennakkoehdot täyttyvät.

Osapuolet allekirjoittivat tasaosuuksin omistettavan yhteisyrityksen perustamista koskevan sopimuksen aiemmin kesäkuussa 2004.

Ruokakeskon ja ICA:n vahvuudet Baltian maissa täydentävät toisiaan. Ruokakeskon vahvin markkina-alue on Viro, jossa se on markkinajohtaja. ICA taas on vahva Latviassa. Osapuolilla on Virossa, Latviassa ja Liettuassa tällä hetkellä yhteensä noin 160 hypermarket-, supermarket- ja halpamyymäläkonseptilla toimivaa ruokakauppaa sekä niiden lisäksi logistiikkakeskukset.

Uuden yhteisyrityksen tavoitteena on saavuttaa 25 prosentin osuus päivittäistavaroiden kokonaismarkkinoista Baltiassa. Niiden suuruus oli viime vuonna noin 4,7 miljardia euroa ja kasvun odotetaan jatkuvan viiden prosentin vuosivauhtia.

Ruokakeskolla on tätä nykyä kuusi Citymarketia Virossa ja se omistaa maan suurimman halpamyymäläketjun Säästumarketin, johon kuuluu 45 kauppaa. Lisäksi Ruokakeskolla on SuperNetto-noutotukkumyymälä ja logistiikkakeskus Tallinnassa. Latviassa yhtiöllä on viisi Citymarketia ja yli 20 SuperNetto-halpahintamyymälää. Henkilöstöä Ruokakeskolla on Virossa ja Latviassa yhteensä noin 2 700.

ICA:lla on kuusi RIMI-supermarketia ja yksi hypermarket Virossa. Latviassa yhtiöllä on 35 RIMI-supermarketia ja viisi RIMI-hypermarketia sekä logistiikkakeskus Riiassa. Liettuassa ICA:lla on 30 supermarketia ja kolme hypermarketia, useimmat niistä RIMI-brandin alla. Lisäksi yhtiöllä on logistiikkakeskus Vilnassa. Henkilöstön määrä Baltiassa on yhteensä noin 5 600.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.