Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Virolainen Mecro osti Agribaltin Baltian maatalousliiketoiminnan

(BBN - Compiler News - 4.11.2004) Virolainen työkalujen ja teollisuuslaitteiden jakelija AS Mecro on ostanut SOK-ryhmään kuuluvalta Agribalt Oy:ltä sen maatalouskauppaa Virossa ja Latviassa harjoittavat tytäryhtiöt. Kaupan myötä AS Agribalt ja SIA Agribalt siirtyvät kokonaan Mecron omistukseen. Kauppaa koskeva esisopimus tehtiin aiemmin syyskuun lopulla.

Agribaltin Baltian tytäryhtiöiden arvioitu liikevaihto vuonna 2004 on noin 20 miljoonaa euroa ja niiden tuloksesta odotetaan positiivista. Yhtiöiden palveluksessa on noin 40 henkilöä.

Mecro myy tuotteitaan Stokker-nimellä. Sillä oli ennen Agribaltia yhteensä 13 myyntipistettä Baltian maissa. Mecron yhdistetty nettomyynti oli viime vuonna 34 miljoonaa euroa. Sen palveluksessa on yli 260 työntekijää.

SOK päätti luopua maatalouskaupasta voidakseen keskittyä Baltian liiketoiminnassaan marketkauppaan, hotellitoimintaan ja autokauppaan. SOK:n Baltian yhtiöiden myynnin arvo nousee tänä vuonna noin 200 miljoonaan euroon. Kaikkien yhtiöiden liiketoiminta on kannattavaa. Baltian henkilöstön kokonaismäärä on noin 1000.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.