Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Nokian Renkaiden myynti kasvoi 40 prosenttia Venäjällä ja muissa IVY-maissa

(Compiler News -1.11.2004) Nokian Renkaiden kasvu jatkui tammi-syyskuussa vahvana yhtiön päämarkkinoilla Pohjoismaissa, Venäjällä ja Pohjois-Amerikassa. Henkilöautojen talvirenkaiden myynti voimistui syyskuun viimeisten viikkojen aikana. Pääosa myynnistä oli henkilöautojen talvirenkaita ja muita korkeakatteisia erikoistuotteita.

Tuotevalikoimassa oli runsaasti uusia tuotteita, jotka tehtyjen hinnankorotusten ohella paransivat myynnin kannattavuutta. Tuotantomäärä Nokian tehtaalla kasvoi ja tuottavuus parani. Myös sopimusvalmistus lisääntyi merkittävästi. Raaka-ainehintojen nousun seurauksena tuotannon materiaalikustannukset olivat edellisvuotta korkeammat

Konsernin liikevaihto tammi-syyskuussa 2004 oli 391,8 miljoonaa euroa eli 14,7 prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna.. Valmistustoiminnan liikevaihto kasvoi 24,2 prosenttia ja oli 313,3 miljoonaa euroa ja Vianorin liikevaihto lisääntyi 8,3 prosenttia nousten 139,9 miljoonaan euroon.

Konsernin laskutus Pohjoismaihin kasvoi 12,3 prosenttia, Venäjälle ja muihin IVY-maihin 40,4 prosenttia ja Pohjois-Amerikkaan 41,8 prosenttia.

Konsernin liiketulos parani ja oli 60,2 miljoonaa euroa. Valmistustoiminnan liiketulos oli 71,1 miljoonaa euroa ja Vianorin liiketulos ennen goodwill-poistoja oli 4,5 miljoonaa euroa.

Nokian Renkaiden Venäjän-tehdas käynnistyy ensi vuonna

Nokian Renkaat ilmoitti maaliskuussa keskittyvänsä Venäjällä Nokian-merkkisten renkaiden myyntiin ja oman rengastehtaan rakentamiseen Vsevolozhskiin, Pietarin alueelle. Lisäksi yhtiö päätti lopettaa Nordman-merkkisten renkaiden myyntiin keskittyneen venäläisen yhteisyrityksensä, Amtel-Nokian Tyresin toiminnan.

Nokian Renkaiden uuteen tehdaskiinteistöön liittyvät maarakennustyöt alkoivat toukokuun alussa ja toukokuun lopussa allekirjoitettiin tehtaan rakentamista koskeva urakkasopimus Lemminkäinen-konserniin kuuluva Lemcon Oy:n kanssa. Sopimuksen arvo on noin 21 miljoonaa euroa. Tehtaan peruskivi muurattiin kesäkuun lopussa. Rakennustyöt ovat edenneet suunnitellulla tavalla ja suunnitellussa aikataulussa.

Tehdas on täysin Nokian Renkaiden omistama ja siihen investoidaan tämän ja ensi vuoden aikana yhteensä noin 52 miljoonaa euroa. Tehtaan tuotanto käynnistyy vuonna 2005, ja tavoitteena on valmistaa noin 1,5 miljoonaa rengasta vuonna 2006. Uuteen rengastehtaaseen palkataan alkuvaiheessa noin 200 työntekijää, joista valtaosa on venäläisiä.

Tehtaan ensimmäisen rakennusvaiheen kokonaisala on noin 21 000 neliömetriä, eli kapasiteetti riittää noin neljän miljoonan renkaan vuosituotantoon. Tehdasrakennusta laajennetaan vaiheittain lisäinvestoinnein tavoitteena kahdeksan miljoonan renkaan kapasiteetti.

Tehtaan valmistamat Nokian-merkkiset henkilöautonrenkaat myydään ensisijaisesti Venäjän kasvaville rengasmarkkinoille.

Nokian Renkaiden Moskovan ja Pietarin alueille perustamat logistiikkakeskukset vahvistavat edelleen Nokian-merkkisten renkaiden jakelua ja myyntiverkostoa Venäjällä.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.