Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Lindström panostaa Puolaan - uusi palvelukeskus Varsovaan

(Compiler News 22.9.2004) Tekstiilipalveluyritys Lindström on rakennuttanut Varsovaan uuden palvelukeskuksen, jossa huolletaan yhtiön puolalaisten vaihtomatto- ja työvaateasiakkaiden tekstiilit. Aiemmin tekstiilit huollettiin Liettuan tytäryhtiössä. Lindströmin investointi keskukseen on suuruudeltaan vajaa miljoona euroa.

Varsovan uusi palvelukeskus sijaitsee vuokratiloissa, jotka kunnostettiin Lindströmin vaatimusten mukaisesti. Noin 1 400 neliömetrin suuruisissa tiloissa sijaitsee vaihtomatto- ja työvaatepesula sekä konttoritiloja.

Lindström perusti Puolan tytäryhtiön vuoden 2002 syksyllä. Vuoden 2003 maaliskuussa Lindström osti varsovalaisen BP Techem S.A:n mattopalveluliiketoiminnot.

Puolan tekstiilipalvelumarkkinat ovat erittäin kilpaillut, sillä monet alan suurimmista eurooppalaisista yrityksistä ovat asettuneet myös Puolaan.

"Olemme pärjänneet tiukassa kilpailutilanteessa hyvin ja kasvu on ollut nopeaa. Tämä investointi varmistaa tuotantokapasiteettimme vuosiksi eteenpäin Puolassa", Lindströmin investoinneista ja menetelmäkehityksestä vastaava johtaja Pekka Niemi toteaa.

Lindströmin ulkomaisissa tytäryhtiöissä tekstiilit ja matot huolletaan pääasiassa moduulipesuloissa, joissa tekniikka on rakennettu siirrettävälle alustalle. Moduulipesulakonseptin avulla Lindström pystyy tarpeen tullen nopeasti laajentamaan paikallista toimintaansa.

Varsovan palvelukeskukseen asennettiin jo alkuvaiheessa konseptiin kuuluva mattopesumoduuli ja työvaatemoduuli. Tilaa keskuksessa on tämän jälkeen vielä kahdelle moduulille.

Lindström on Suomessa alan markkinajohtaja ja yksi Euroopan suurimmista tekstiilipalveluyrityksistä. Konserniin kuuluvat emoyhtiö Lindström Oy:n lisäksi tytäryhtiö Comforta Oy Suomessa sekä tytäryhtiöt Britanniassa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Ruotsissa, Saksassa, Slovakiassa, Sloveniassa, Tshekissä, Unkarissa, Venäjällä sekä Virossa. Konsernin henkilöstön kokonaismäärä on noin 1 500 ja vuoden 2004 arvioitu liikevaihto on noin 160 miljoonaa euroa.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.