Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Virolainen juustonvalmistaja Voru Juust Valion omistukseen

(Compiler News - 28.9.2004) Valio ja norjalainen Synnöve Finden ovat sopineet, että Valio ostaa Synnöven 42 prosentin osuuden virolaisesta juustonvalmistaja AS Voru Juustista. Kauppa saatetaan päätökseen mahdollisimman pian, minkä jälkeen Valio omistaa yhtiöstä 99 prosenttia. Omistusjärjestely ei aiheuta henkilöstövaikutuksia Voru Juustissa.

Valio ja Synnöve sopivat samalla pitkäaikaisesta juustontoimituksesta Vorusta Synnövelle.

Voru Juust on Viron suurin juustonvalmistaja. Sen tunnetuin juustomerkki on Atleet, jota viedään myös Venäjälle Pietariin ja Moskovaan.

Voru Juustin omistus vahvistaa Valion läsnäoloa Virossa ja tukee uutta toimintastrategiaa, jossa kotimarkkinaksi luetaan Suomen ohella koko Baltia, Ruotsi sekä Länsi-Venäjä. Valio voi hyödyntää juuston valmistuskapasiteettiaan suunnittelemalla ja johtamalla toimintaa yhtenäisesti sekä Suomessa että Virossa.

Voru Juust on entinen valtion juustola. Yksityistämisen jälkeen se siirtyi virolaisomistajilta italialaisen Saviolan omistukseen vuonna 2000. Uuden omistajan toimesta Voru Juustin tuotevalikoimaa laajennettiin käsittämään muun muassa Tilsiti-juuston.

Vuonna 2003 Voru Juustin uusiksi pääomistajiksi tulivat yhteistyökumppanit Synnöve ja Valio.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.