Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Skanska rakentaa Kaubamaja-tavaratalon Tarttoon

(Compiler News - 3.9.2004) Skanska Oy:n Virossa toimiva tytäryhtiö Skanska EMV AS akentaa Kaubamaja-tavaratalon Tarttoon. Rakennuksen tilaajana on Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS. Rakennustyöt alkoivat huhtikuussa 2004 ja päättyvät elokuussa 2005.

Kolmikerroksiseen rakennuksen pinta-ala on 28 500 m2, josta liiketilaa on 14 400 neliömetriä. Kahteen maanalaiseen kerrokseen tulee 227 pysäköintipaikkaa. Kaubamajan lisäksi rakennukseen sijoittuu muita myymälöitä ja palveluita.

Skanska EMV AS on saanut kesän aikana myös muita uusia projekteja. Skanska suunnittelee ja toteuttaa asuintalon saneerauksen Tallinnan kaupungin vuokra-asunnoiksi Koplin kaupunginosassa. Vuonna 1963 valmistuneeseen kolmikerroksiseen taloon rakennetaan neljäs kerros, ja rakennukseen saneerataan yhteensä 92 yksiötä ja kaksiota. Työ valmistuu tammikuussa 2005.

Muut urakat liittyvät infrastruktuurin parannushankkeisiin. Skanska kunnostaa maantietä noin 15 km matkalla Viljandin ja Kilingi-Nõmmen välillä. Tilaaja on Viron tiehallinnon Pärnun piiri. Työt valmistuvat elokuussa 2005. Toisena tienparannustyönä on Rutikveren sillan korjaus Tarton alueella. Silta ylittää Põltsamaan joen Jõgevan ja Järva maakuntien rajalla. Työ valmistuu joulukuussa 2004.

Paldiskissa Skanska rakentaa eteläsataman Laituri 3:n uuden rampin. Työt valmistuvat syyskuussa 2004. Paldiski sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Tallinnasta.

Lisäksi Skanska saneeraa vanhan sähköjakeluaseman ja rakentaa uuden aseman Juriin, 17 km:n päähän Tallinnasta. Skanska suunnittelee ja toteuttaa sekä rakennus- että sähkötyöt. Tilaaja on Viron energialaitos. Työt valmistuvat syyskuussa 2004.

Skanskan toimii Virossa rakentamisen koko kentällä kohteina toimitilat, tuotantotilat ja myymälätilat sekä infrastruktuuri ja asunnot. Skanska EMV:n liikevaihto vuonna 2003 oli noin 64 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on yli 300 henkilöä.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.