Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Siemens ja Nokia laajentavat venäläistä MegaFonin GSM-verkkoa

(Compiler News 20.8.2004) Venäjän kolmanneksi suurin mobiilioperaattori MegaFon on valinnut Siemensin GSM-verkkonsa laajennuksen toimittajaksi. Sopimus sisältää keskusteknologian sekä tukiasemien toimituksen ja asennuksen lisäksi myös älyverkot MegaFonin tytäryhtiöille Volgan ja Uralin alueilla. Sopimuksen arvo on 60 miljoonaa euroa.

MegaFonin asiakasmäärä oli viime vuoden lopussa noin kuusi miljoonaa. TeliaSonera omistaa MegaFonista 43,8 prosenttia

Nokia ja MegaFon puolestaan tekivät kesäkuussa yli 350 miljoonan dollarin runkosopimuksen gsm/gprs -verkkolaitteiden toimittamisesta Venäjälle. Nokia toimittaa gsm-verkon laajennuksen kattamaan MegaFonin nopean tilaajakasvun ja mahdollistamaan samalla edistykselliset multimediapalvelut.

Nokia toimittaa MegaFonille gsm-gprs -radio- ja runkoverkkolaitteita. Lisäksi sopimukseen sisältyy Nokia NetAct verkon-ja palvelujen hallintaratkaisu, joka tuo säästöjä operaattoreille verkon käyttökustannuksissa. Nokian toimituksiin sisältyvät myös projektin hallinta- ja asennuspalvelut sekä verkon ylläpitopalvelut, kuten ohjelmisto-, koulutus- ja hätäpalvelut.

Tämän vuoden loppuun mennessä kaikkialla Venäjällä toimiva MegaFon odottaa saavansa GSM-mobiiliviestinnässä yli 11 miljoonaa tilaajaa. Nykyinen määrä on 9,9 miljoonaa. Pelkästään vuonna 2003 Venäjällä tuplaantui mobiilipalvelujen tilaajien määrä 18 miljoonasta 36 miljoonaan.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.