Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Kemira GrowHow osti liettualaisen UAB Kemira Lifosan

(Compiler News 20.8.2004) Kemira GrowHow Oy on ostanut liettualaiselta AB Lifosalta sen omistusosuuden yhtiöiden yhdessä omistamasta yrityksestä, UAB Kemira Lifosasta. Kaupan jälkeen Kemira GrowHow omistaa koko UAB Kemira Lifosan osakekannan.

UAB Kemira Lifosa tuottaa erikoislannoitteita päämarkkinoinaan Baltian maat, Puola, Unkari, Saksa ja Venäjä. Yhtiö perustettiin 1997. Kemira GrowHow on aikaisemmin omistanut yhtiöstä 51 prosenttia ja AB Lifosa 49 prosenttia.

"Kemira GrowHow haluaa rakentaa ja kehittää markkinointi- ja jakeluverkostoansa erikoislannoitteiden osalta Baltian maissa ja itäisessä Keski-Euroopassa”, sanoo johtaja Olavi Määttä Kemira GrowHow’sta.

AB Lifosan pääjohtaja Jonas Dastikas puolestaan perustelee: "UAB Kemira Lifosan myynti tukee strategiaamme, jonka mukaisesti keskitämme omaisuuttamme ja keskitymme ydintuotteisiimme. Kemira GrowHow on tärkeimpiä kumppaneitamme Euroopassa”,

Kauppa ei suoranaisesti vaikuta UAB Kemira Lifosan operatiiviseen toimintaan, koska Kemira GrowHow on jo aikaisemmin vastannut yhtiön tuotteiden markkinoinnista. Myös yhtiön henkilöstön asema säilyy muuttumattomana.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.