Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Ahltronix Eesti uusiin tuotantotiloihin - rakennukseen myös Enics Eesti

(BBN - Compiler News 4.8.2004) Elektroniikkavalmistaja Ahltronix Eesti laajentaa toimintaansa Virossa. Laajennushankkeeseen kytkeytyy myös Enics Eesti, jonka taustalla ovat samat suomalaiset omistajapiirit.

Ahltronix on parhaillaan muuttamassa uusiin 30 miljoonaa kruunua maksaneisiin tuotantotiloihinsa. Tuotantolaitoksen pinta-ala on 2 700 neliömetriä, josta 1 200 neliötä vuokrataan Enics Eestille. Vuoden lopulla tuotantonsa käynnistävä Enics investoi itse 15 miljoonaa kruunua tuotantolaitteisiin.

Toiminnan alettua suomalaiset elektroniikkayritykset työllistävät Elvassa Keski-Virossa yhteensä noin 300 henkilöä. Yhteisestä tuotantolaitoksesta tulee kaupungin merkittävin työnantaja. Paikkakunnan suurin yksityinen työnantaja on vielä tällä hetkellä Saint Gobain Sekurit Eesti.

Ahltronix Eesti valmistaa piirilevyjä ja muita elektroniikkakomponentteja sopimusasiakkaille, joista tärkeimmät ovat Planmeca, Telesta ja tanskalainen Grundfos. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 71 miljoonaa kruunua ja tälle vuodelle odotetaan ainakin 120 miljoonan kruunun vaihtoa. Ahltronix-ryhmällä on Suomessa kaksi tuotantolaitosta. Ainoa ulkomailla sijaitseva tuotantolaitos on toistaiseksi Elvassa.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.