Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Rautakesko aikoo ostaa venäläisen rautakauppaketjun Pietarissa

(Compiler News 30.7.2004) Rautakesko Oy on tehnyt aiesopimuksen pietarilaisen Stroymaster-rautakauppaketjun omistavan yhtiön osake-enemmistön ostamisesta. Kauppa koskee 55 prosenttia venäläisyhtiön osakkeista ja kauppahinta on 8,3 miljoonaa euroa. Lisäksi on sovittu enintään 5,1 miljoonan euron lisäkauppahinnasta, joka on sidottu vuosien 2005-2009 tuloksiin.

Tällä hetkellä Stroymaster-ketju on osa pietarilaista Teks-ryhmää. Myyjinä ovat Teks-ryhmän omistajat Alexsander Selenkin ja Dimitri Skvortsov yhtiöineen. Osakekauppa on tarkoitus toteuttaa välittömästi sen jälkeen kun due diligence -tarkastus on tehty ja tarvittavat viranomaisluvat saatu, kuitenkin viimeistään ensi vuoden maaliskuun puoliväliin mennessä.

Stroymaster on yksi Pietarin alueen merkittävimmistä rautakaupan Tee-se-itse -ketjuista. Sen markkinaosuus on noin 20 prosenttia rautakauppa-alan ketjujen kautta tapahtuvasta kokonaismyynnistä. Stroymasterin liikevaihto oli viime vuonna 38,6 miljoonaa euroa. Tämän vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden myynti oli 26,9 miljoonaa euroa kasvaen vuositasolla 73 prosenttia. Koko tämän vuoden liikevaihdon arvioidaan nousevan noin 70 miljoonaan euroon. Ketjulla on noin 830 työntekijää.

Stroymaster-ketjuun kuuluu tällä hetkellä neljä rautakauppaa Pietarin kaupungin alueella ja viides on rakenteilla. Ketju suunnittelee lisäksi nykyistä suurempien K-rauta -konseptia mukailevien liikkeiden perustamista Pietariin ja mahdollisesti muualle Venäjälle.

Rautakeskon liikevaihto oli viime vuonna 995 miljoonaa euroa, josta 32 prosenttia tuli Suomen ulkopuolelta. Virossa ja Liettuassa Rautakesko on rautakaupan markkinajohtaja. Latviassa yhtiöllä on yksi K-rauta Riiassa.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.