Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Virossa veroilmoitusten perusteella 628 kruunumiljonääriä

(BBN - Compiler News 30.7.2004) Virossa oli viime vuonna vain 628 ”julkista” kruunumiljonääriä, ilmenee keskusverolautakunnan julkistamasta vuoden 2003 verotilastosta. Yli miljoona kruunun tulot ilmoittaneiden määrä oli kuitenkin selvässä kasvussa, sillä suurituloisten määrä kasvoi kolmanneksen vuodesta 2002.

Yli miljoonan kruunun tulot ilmoittaneiden henkilöiden yhteenlaskettu tulopotti oli 1,4 miljardia kruunua eli 40 prosenttia suurempi kuin vuonna 2003. Suurituloisimpien osuus oli 4,2 prosenttia kaikista kansalaisten verottajalle ilmoittamista tuloista.

Kymmenen suurituloisimman yhteenlasketut tulot nousivat 225 miljoonaan kruunuun, joten ne lähes kaksinkertaistuivat 120 miljoonan kruunun tasosta vuonna 2002. Kymmenen suurituloisimman henkilön kohdalla tulot olivat pääosin pääomatuloja, jotka oli saatu omaisuuden, lähinnä osakkeiden myynnistä. Pääomatulojen merkitys oli kaiken kaikkiaan suuri kruunumiljonäärien joukossa. Suurituloisimmista vain 38 prosenttia oli saanut tulonsa Virossa maksetuista palkoista.

Verottaja kertoi lisäksi, että suurituloisten ylin ryhmä asui pääasiassa Tallinnassa tai sen naapurikunnassa Harjumaassa. Itse henkilöistä kerrottiin sen verran, että kruunumiljonäärien keski-ikä oli 44 vuotta.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.