Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Maatalouskesko avasi Kaunasissa Liettuan suurimman maatalous- ja konekaupan keskuksen

(Compiler News 16.7.2004) Maatalouskeskon liettualainen tytäryhtiö Kesko Agro Lietuva avasi torstaina uuden maatalous- ja konekaupan keskuksen lähelle Liettuan toiseksi suurinta kaupunkia Kaunasia. Keskus on Liettuan suurin maatalouskaupan palvelupiste, josta viljelijät saavat kattavan tuotevalikoiman lisäksi neuvonta- ja huoltopalveluita.

Kaunasissa avatun keskuksen kokonaispinta-ala on 4 060 neliömetriä ja sen ympärillä on 3,2 hehtaarin kone- ja näyttelykenttä. Keskuksen kokonaisinvestointi nousee noin 2,8 miljoonaan euroon.

Kesko Agro Lietuvan liikevaihto vuonna 2003 oli 41 miljoonaa euroa. Tämän vuoden ensimmäisen vuosipuoliskon myynti oli 40,4 miljoonaa euroa. Tytäryhtiö suunnittelee uusia maatalouskaupan keskuksia vielä Panevezysiin ja mahdollisesti Siauliaihin.

Maatalouskesko toimii kaikissa Baltian maissa ja on alueen maatalouskaupan markkinajohtaja. Sen verkostoon kuuluu Virossa viisi, Latviassa neljä ja Liettuassa nyt kolme omaa toimipistettä sekä koko Baltiassa noin 50 varaosa- ja tarvikekaupan jälleenmyyjää.

Tänä vuonna Baltian maatalous- ja konekaupan myynti on kehittynyt hyvin. Baltiassa markkinoiden ennakoidaan kasvavan 5-10 prosenttia, kun kasvu Suomessa jää noin yhteen prosenttiin. Maatalouskesko työllistää Liettuassa noin 130 henkilöä ja koko Baltiassa yhteensä noin 350 henkilöä. Koko Maatalouskesko-konsernin liikevaihto vuonna 2003 oli 768 miljoonaa euroa.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.