Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Suomalaisapteekki avataan Kaubamaja tavaratalossa

(Compiler News - 12.7.2004) Suomalaisten apteekkareiden omistama yritys Ülikooli Apteegi OÜ avaa torstaina ensimmäisen apteekkinsa Virossa. Apteekki tulee täysin saneerattuun Kaubamaja tavarataloon.

Apteekki on suunniteltu palvelemaan ensikädessä paikallisia asiakkaita, mutta myös Tallinnassa vierailevia turisteja. Erityisen kiinnostava asiakasryhmä ovat ne henkilöt, joilla on tavaratalon kanta-asiakaskortti Partnerkaart.

Uuden apteekin henkilökunta koostuu kokonaisuudessaan virolaisista. Kaikki puhuvat ja ymmärtävät kuitenkin suomea, joten asiakaspalvelua saa myös suomeksi. Lääkevalikoima on jonkin verran suppeampi kuin Suomessa, mutta käsittää kuitenkin kaikki kysytyimmät lääkkeet.

Reseptilääkkeitä varten tarvitaan paikallisen lääkärin kirjoittama resepti, mikä vaikeuttaa reseptilääkkeiden hankintaa. Toisaalta joitakin reseptilääkkeitä, kuten esimerkiksi vahvoja särkylääkkeitä, voi ostaa apteekista ilman lääkärin määräystä. Lääkkeiden hintataso on suomalaisille edelleenkin varsin edullinen.

Ülikooli Apteegi on jo toinen suomalaisen apteekkialan laajentuminen Viroon. Helmikuussa Yliopiston Apteekki avasi ensimmäisen apteekkinsa Virossa. Apteekki sijaitsee 22 000 asukkaan Viljandissa, noin 160 kilometriä Tallinnasta etelään. Paikallista apteekkitoimintaa hoitaa Yliopiston Apteekin virolainen tytäryhtiö YA Ülikooli Apteek.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.