Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Soprano osti kustannusyhtiön Virossa

(Compiler News - 7.7.2004) Soprano on hankkinut omistukseensa pan-baltialaisen lehti- ja verkkokustannusyhtiön City Paperin. Uutislehden ja matkailulehden tehtävää hoitava City Paper ilmestyy englanninkielisenä Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Lehden verkkoversiota Baltics Worldwidea johdetaan Yhdysvalloista Kansasista käsin ja sen internet-palvelin sijaitsee Floridassa.

Lisäksi kustannusyhtiö omistaa Baltian koko itsenäisyyden ajan kattavan, noin 14 000 valokuvan arkiston.

City Paper -lehti ilmestyy kuutena numerona vuodessa. Sen painosmäärä on noin 25 000 kappaletta ja lehden kokonaislukijamääräksi ilmoitetaan noin 80 000. Lehteä myydään Baltian maissa lehtikioskeissa, kaupoissa ja kirjakaupoissa. Lisäksi sitä jaetaan hotelleissa, matkustajalautoilla sekä Baltian lennoilla.

City Paper perustettiin Virossa neuvostokaudella muutamia kuukausia ennen maan itsenäistymistä. Tällä hetkellä City Paper on Viron vanhin edelleen ilmestyvä yksityisesti omistettu lehti.

City Paper tarjoaa viihdettä, poliittis-taloudellisia artikkeleita ja katsauksia sekä haastatteluja. Lehden matkailupalstat sisältävät hyötytietoa ja menovinkkejä. Verkkoversiossa on lisäksi sähköisiä kartastoja.

Kaupan myötä Soprano pyrkii laajentamaan kustannus-, mediateknologia- ja palveluliiketoimintaansa Baltian alueelle. Lehtiyhtiön kustantajaksi nimitetty Pekka Hyvärinen arvioi, että business-luokan kaupunkilehti City Paperilla on erinomaiset mahdollisuudet parantaa asemiaan Latviassa ja Liettuassa. Virossa lehti on jo nyt vahvasti esillä.

Soprano Oyj ilmoitti myös keskiviikkona Kustannus Oy Kampanjan omistusjärjestelystä. Sopranon omistus Kampanjassa nousee sen myötä sataan prosenttiin, kun tähän asti on ollut 67 prosenttia. Kauppa toteutetaan osakevaihtona, jossa Soprano käyttää maksuvälineenä omistamiaan omia osakkeita.

Kustannus Oy Kampanja julkaisee markkinointiviestintäalan Kampanjaa ja Uusi Toimisto -ammattilehteä. Toiminnan piiriin tulee uutena julkaisuna myös Virossa ostettu City Paper.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.