Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
DHL tehostaa transitotoimintaansa Haminan satamassa

(Compiler News - 23.6.2004) DHL saa vielä tämän vuoden aikana käyttöönsä uuden transitoterminaalin ja -varaston Haminan satamassa. DHL ja Hamina Port Invest Oy solmivat kesäkuun puolivälissä terminaalin ja rakentamista ja vuokraamista koskevan aiesopimuksen.

Noin 20 000 neliömetrin suuruinen halli nousee Haminan satamaan rakennettavan uuden sisääntulotien varteen, DHL:n nykyisen transitoterminaalin välittömään läheisyyteen.

”Kasvava transitoliiketoimintamme tarvitsee pikaisesti ajanmukaista ja toimivaa lisätilaa, sanoo DHL Expressin toimitusjohtaja Timo Jaakkola. Jaakkolan mukaan uuden terminaalin sijoittaminen Haminan satama-alueelle, konttiterminaalin ja yhtiön nykyisten tilojen läheisyyteen, on toimintakokonaisuuden kannalta järkevin ratkaisu. Haminasta lähtevät myös DHL:n Eastrail-konttijunat Venäjälle.

Hamina Port Invest Oy rakentaa terminaalin ja vuokraa sen DHL:lle pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Terminaalin ensimmäisten osien on tarkoitus tulla DHL:n käyttöön vielä tämän vuoden aikana. DHL Expressillä on transitoliiketoimintaa Haminan lisäksi pääkaupunkiseudulla, Kotkassa ja Kouvolassa. DHL Express on maailmanlaajuiseen DHL-konserniin kuuluva liiketoimintayksikkö. Suomessa sitä edustavat DHL Express (Finland) Oy ja DHL International Oy. Ensin mainittu keskittyy maantiekuljetuksiin, erikoislogistiikan palveluihin sekä huolintaan. Jälkimmäinen taas hoitaa maailmanlaajuisia lentopikakuljetuksia.


• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.